HCL.HR

System Shock 3 dobio izdavača i nekoliko milijunčića za poticanje razvoja

Zoran Žalac 15.03.2017.   •   6 komentara


Izdavačku ulogu za budući projekt System Shock 3 preuzet će švedska tvrtka Starbreeze koja će vrijednom investicijom pomoći njegovom razvoju.

System-Shock-3-stz

Tvorci Paydaya i nekadašnjih Riddick igara odnedavno su se proširili svoje poslovanje te počeli pomagati razvoj tuđih igara, odnosno obavljati funkciju izdavačke kuće. Prvo su u hrvatski projekt Raid: World War 2 uložili znatnu sumu novca, nastavili su s Dead By Daylightom, a ove godine to su ponovili sa Psychonautsom 2. Takav tip poslovanja očito im se svidio jer su sada upecali još jedan zvučni projekt – System Shock 3.

Starbreeze će u dotični projekt Otherside Entertainmenta uložiti 12 milijuna američkih dolara. Naravno, ne rade to radi milosti. U startu će imati pravo pokupiti prvih 14,4 milijuna dolara koje igra zaradi, a nakon toga dijelit će preostalu zaradu na pola s tvorcima igre.

„System Shock je jedna od onih istaknutih franšiza u povijesti videoigara zbog koje sam osobno uzbuđen, a gospodin [Warren] Spector je jedan od osnivača modernog akcijskog RPG-a. Veselimo se dovođenju System Shocka 3 igračima diljem svijeta u suradnji s Otherside Entertainmentom i timom Warrena Spectora. Znam da ću ja biti prvi u redu za igranje“ – poručio je predsjednik Starbreeza Bo Andersson-Klint.

Komentari (6)

  • Bojko

    15.03.2017 - 09:18

    Od uzbuđenja sam malo pišnuo u gaćice.

  • Stjepan Fikter

    15.03.2017 - 16:52

    Ako ništa drugo, sada je barem sigurno kako bi igra trebala izaći. Još neka bude u rangu dvojke po zanimljivosti i atmosferi i meni to dovoljno.

  • Dilo_trasul

    15.03.2017 - 20:56

    Odlicna vijest

  • Mixa

    15.03.2017 - 22:41

    Super! 🙂 Pitanje za Zorana: Je l’ ima nekih informacija o rimejku prvog System Shock-a? Prosle godine sam skinuo sa GOG-a demo verziju, pa me zanima sta se desava sa tom igrom. Za taj rimejk je zaduzen Night Dive Studios, ako me secanje ne vara.

  • krolesi

    15.03.2017 - 22:58

    Ajde više da je nekom došlo iz glave u guzicu.Još da barem čujem vijetida oživljavaju S.T.A.L.K.E.R. serijal i nema sretnijeg od mene

  • DjokaBA

    16.03.2017 - 00:32

    Vau, svaka cast Starbreeze, ovo je velika vest.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?