HCL.HR

System Shock Remastered ide na Kickstarter

Filip Galeković 17.05.2016.   •   2 komentara


Remake klasika System Shock uskoro dolazi na velika vrata, ali tek nakon što proizvođač skupi sredstva. Pogledajte rane snimke gameplaya i pripremite novac za donacije.

system-shock-2

Ako vas zanima kako je ideja o Bioshocku i Deus Exu uopće začeta, ne gledajte dalje od klasika po imenu System Shock.

System Shock je RPG iz prvog lica izašao davne 1994. godine, kad su moderni ustaljeni žanrovi tek bili u povojima te je svojevremeno bio hvaljen kao donositelj novog doba gaminga. Mnogi gameplay elementi današnjih igara imaju korijene upravo u System Shocku te je jasno da je stoga bilo samo pitanje vremena kad će netko odlučiti oživiti ovaj legendarni serijal.

Iako su kroz posljednjih nekoliko godina izašle HD verzije System Shocka i System Shocka 2, studio koji trenutačno drži licencu nije zadovoljan običnim povećanjem rezolucije. Dapače, u proizvodnji je prava Remastered verzija koja će nadograditi i modernizirati prvi System Shock na način na koji on to i zaslužuje – tako nam je barem obećano.

Financiranje proizvodnje takve remasterizacije predstavlja problem za Night Dive Studios, studio koji se trenutačno bavi serijalom, pa će se stoga okrenuti Kickstarteru i zatražiti pomoć od hrpe fanova željnih novih System Shock igara. Materijali koji su trenutačno dostupni za Remastered se čine jako obećavajućima, a Kickstarter će biti objavljen 29.06. ove godine. Malo gameplaya iz pre-alpha verzije remasterizacije objavljeno je još prije dva mjeseca, pogledajte ga ispod da vidite što otprilike možete očekivati.

U slučaju da niste veliki zagovornik Kickstartera i/ili remasterizacija, možete se radovati i pravome nastavku dvojke: naime, System Shock 3 je također u proizvodnji.

Komentari (2)

  • Filip Galeković

    17.05.2016 - 22:52

    Ja sam reinstalirao dvojku u iščekivanju. Jedna od najboljih igara ikad IMO.

  • Juventino

    17.05.2016 - 23:05

    Kad smo vec kod remastera, bilo bi dobro da se napravi remaster za Interstate ’82

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?