HCL.HR

Team Liquid pobjedom u The International 7 finalu podigao Aegis of Champions

Stjepan Fikter 13.08.2017.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Ovogodišnji The International turnir ispisao je fantastičnu priču za europski Team Liquid koji je kroz donji dio natjecanja osvojio Aegis of Champions i uz to postao prvi tim koji je pobijedio 3-0 u finalu.

the-international-7

Tradicija se nastavlja – nakon što je prošle godine Wings Gaming osvajanjem The Internationala odnio Aegis of Champions na istok, ove godine, pobjedom Team Liquida Aegis se vraća na zapad. Ono što je posebno vrijedno za istaknuti kod ovogodišnjeg The Internationala jest put pobjednika do finala. U prvome meču na glavnoj pozornici Team Liquid izgubio je od Invictus Gaminga i otišao u Lower Bracket, odnosno donji dio natjecanja, a kineski timovi su nastavili dominirati kroz gornji dio, odnosno Upper Bracket.

To ipak nije obeshrabrilo ekipu Liquida pa su tijekom svog puta prema finalu, pokazali vrhunsku timsku igru i šarolik izbor heroja s čime su kreirali svoju metu koju nitko nije u potpunosti uspio svladati. Njihovo razumijevanje igre možda se je najbolje moglo vidjeti u predzadnjoj seriji turnira gdje su igrali protiv LGD.Forever Young tima koji su bili glavni favoriti za osvajanje natjecanja pa je u jednu ruku ta serija bila finale prije finala.

Naime, LFY imao je impresivnih 14-2 u grupnoj fazi, a prvi pravi poraz su tek doživjeli u predzadnjoj rundi Upper Bracketa gdje ih je Newbee pobjedom od 2-1 poslao u Lower Bracket. Tamo su dočekali Team Liquid koji ih je uspio svladati 2-1, a posebno treba istaknuti treću borbu u seriji koja je mnoge gledatelje i fanove oba tima držala na rubu stolica.

Nakon toga slijedi finale i bitka za Aegis of Champions uz kojih stiže i novčana nagrada od 10 milijuna dolara. Iako su mnogi priželjkivali svih pet borbi u finalu, TL je pokazao kako su ipak bili za razinu bolji od Newbeea koji nisu uspjeli upisati niti jednu pobjedu. Samim time, Team Liquid osim što je napisao ovogodišnju povijest kao tim koji je iz Lower Bracketa izašao kao pobjednik, također su i prvi koji su to uspjeli bez izgubljenog meča u finalu.

Osim veoma kvalitetnih Dota 2 mečeva, The International 7 prikazao nam je najavu novog naslova Artifact koji će nas iduće godine odvesti u kartaški svijet Dote. Također, vidjeli smo i najavu dva nova heroja koja će stići u Dotu 2.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • Someone

    13.08.2017 - 16:33

    Pročitam članak i dalje nisam siguran o čemu je tu riječ, koja igra, kakav turnir, tko, šta…de to malo s više strukture idući puta, nismo svi DOTA eksperti

    • Stjepan Fikter

      @Someone, 13.08.2017 - 16:41

      Upravo zbog toga su i postavljeni videi kako bi se moglo vizualno vidjeti na što se tekst odnosi. Kada bi se išlo dublje u detalje, to više ne bi bila vijest o tome tko je osvojio turnir, nego bi bio opis samog turnira, a to se je djelomično pokrilo u vijesti s kojom smo najavili početak Internationala.

  • Ki-ya Karate Monster

    13.08.2017 - 17:04

    Gledao sam čitav turnir, bilo je zabavno.

  • Yubs D. Rsc

    13.08.2017 - 18:46

    Po meni je bitno bilo naglasiti, da su do LFYa pobjedili već 4 bo3 u lower bracketu, 5. protiv LFY i onda bo5 (6 serija zaredom) u finalu.
    Legendarno!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?