HCL.HR

The Elder Scrolls V: Skyrim razvalio na Golden Joystick nagradama

Duje Kozomara 26.10.2012.   •   72 komentara


Golden Joystick nagrade su koje igrama dodjeluju sami gameri svojim glasovima, a u jubilarnoj 30. godini održavanja glasalo je čak četiri milijuna gamera.

U Londonu su održane tridesete po redu Golden Joystick nagrade, a najviše zlatnih PALICA SREĆE pokupio je The Elder Scrolls V: Skyrim. Popularni RPG osvojio je nagradu za ultimativnu igru godine, najbolji RPG te najimpresivniji gaming trenutak. Za igru godine porazio je konkurenciju poput naslova: Modern Warfare 3, Diablo 3 te Mass Effect 3. Ove godine glasalo je čak četiri milijuna gamera diljem svijeta, što je duplo veća brojka od prošlogodišnjeg broja glasača koji je već tada oborio svjetski rekord. Puna lista nagrađenih slijedi:

Komentari (72)

  • maxim.x

    26.10.2012 - 17:16

    Po meni ako su pogodili 3 igre puno sam rekao.

    • kuky90

      @maxim.x, 26.10.2012 - 17:24

      zar ne biraju to ljudi sami, a ne ovi sa GJ?

    • maxim.x

      @maxim.x, 26.10.2012 - 17:44

      Tako je, biraju sami gameri ali zato kazem po meni :)

  • -Aragorn-

    26.10.2012 - 17:20

    a zašto mi nismo glasali?

  • -Aragorn-

    26.10.2012 - 17:21

    a Max Payne? ništa? nula bodova?

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @-Aragorn-, 26.10.2012 - 21:07

      ne mogu vjerovati koliko je igra under rated , ona , hitman ili ac 3 trebaju odnijet titulu godine

    • Rogue

      @-Aragorn-, 26.10.2012 - 21:42

      ne , ne i ne. max payne 3 je dobra igra, ali nikako materijal za goty. hitman , dishonored ili ac 3 i to je to.

    • Rogue

      @-Aragorn-, 26.10.2012 - 21:42

      i mass effect 3 naravno

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @-Aragorn-, 26.10.2012 - 21:43

      pa dobro , ali makar najbolja prica ili pucacina nesto tako 😀

    • buby8992

      @-Aragorn-, 26.10.2012 - 22:02

      AC 3 i Hitman još nisu ni izašli a vi već znate da su materijal za GOTY titulu. Zaista zanimljivo. Šteta što i ja nemam to sposobnost pa da mogu to zaključiti na temelju par trailera.

    • -Aragorn-

      @-Aragorn-, 26.10.2012 - 23:02

      +1

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @-Aragorn-, 27.10.2012 - 10:46

      vidi buby stoji sve sto si ti rekao , ali dosad nismo imali materijal za igru godine osim mass effecta 3 i dishonoreda, a sumnjamo da ce jedna od njih biti goty pa ga moramo trazit u nekim nadolazecim igrama poput ac3 ili hitmana itd

    • Me666

      @-Aragorn-, 27.10.2012 - 10:56

      Ljudi još nije ni studeni. Pre rano je za pričanje o tituli igre godine. Tko zna, možda baš Black Ops 2 bude revolucionaran i GOTY. Ništa se neće znati do 1.1.2013. kada možemo početi donositi zaključke.

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @-Aragorn-, 27.10.2012 - 10:58

      HAHAHAHAHAHAHHHAHHA koliko god ja volim cod , neki ljudi bi radije umrli nego dali mu titulu godine :)

  • Antkiller1

    26.10.2012 - 17:28

    Ja sam samo 3 igre pogrijesil :)

  • bucomacola

    26.10.2012 - 17:54

    Skyrim je fenomenalna igra. Samo nek razvaljuje.

  • Adam Jensen

    26.10.2012 - 19:17

    Ovo mi ništa nije jasno, za koju godinu se ovo bira jer je većina iz 2011, ali ima nešto i iz 2012 (Civ V gods and kings, Diablo 3 i Mass effect 3). A što se tiče nagrada slažem se s izborom u većini slučajeva.

    • armin221186

      @Adam Jensen, 26.10.2012 - 19:27

      od 11 prosle do 11 ove godine 😀

    • Yotta

      @Adam Jensen, 26.10.2012 - 19:30

      pa vjerovatno zato što je Skyrim zbog DLC-ova produžen,nadam se da znaš na šta mislim,Downguard je izišao u 2012,i ostali DLC-ovi u 2012,a i nitko nije mogao prijeći cijeli gameplay prije 2012.Skyrim je i sad aktualan.

  • armin221186

    26.10.2012 - 19:27

    normala Skyrimiza njega odma ide batman i Witcher 2…da se razumijemo 😀

    • antrax83

      @armin221186, 30.10.2012 - 09:50

      da se razumijemo prvo me3 pa witcher2 pa tek onda skyrim

  • Yotta

    26.10.2012 - 19:33

    Po meni je Ultimativna igra 2011,pa i 2012. a vjerovatno i za sljedećih par godina Skyrim,jer je jednostavno predobar,sa svim onim modovima,i ostalim.

  • buby8992

    26.10.2012 - 19:52

    I opet pobjeđuje najpopularnija, a ne najbolja igra. Samo još jedan dokaz kako su sve ove dodjele nagrada teška debilana.

    • armin221186

      @buby8992, 26.10.2012 - 21:47

      skyrim najpopularniji xD onda WoW i LoL nebi imali premca 😀

    • buby8992

      @buby8992, 26.10.2012 - 21:57

      Sve dodjele nagrada su konzolaški orijentirane i uglavnom glasuju konzolaši, a Skyrim je među najpopularnijim igrama na konzoli.

    • armin221186

      @buby8992, 27.10.2012 - 12:26

      Sve xD sta je WoT,civilizatio sta pricas :S

  • troll emperor

    26.10.2012 - 20:18

    I gojko sisa može da dobije na zlatni đojstik avardu,ako me razumete.

  • Rogue

    26.10.2012 - 21:45

    Smece, Skyrim nikako najbolja igra ne moze biti. Igra je cisti prosjek , Oblivion sa zmajevima. Witcher 2 ,Dark Souls ili Batman su zasluzile nagradu za ultimativnu igru godine

    • Lilo

      @Rogue, 26.10.2012 - 22:22

      +1

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Rogue, 27.10.2012 - 10:49

      ovaj hcl mi je izbriso komentar , skyrim je prosjecna igra koja uzima zivot sa njenih 150 pa nadalje sati , jadan onaj ko je igra i gubi zivot na tome i zivi u tom svijetu , slazem se sa tobom ali i ako vise volim i batmana i withcera , dark souls je zasluzio tu nagradu

    • Adam Jensen

      @Rogue, 27.10.2012 - 13:40

      Ne valja kad igra traje 10 sati, ne valja kad igra traje 150 sati. Ako igra traje 150 sati to ne znači da će ljudi igrati 150 sati samo Skyrim. Ja sam npr igrao Skyrim 30-40 sati kad je tek izašao i nisam ga igrao pola godina, igrao sam ga kad je izašao Downguard 5-6 sati i više ga ne igram, opet za koji mjesec ću ga igrat malo i tako dalje. Ja stvarno ne vidim u čemu je to problem. Čuj Dark Souls zaslužuje nagradu ispred Skyrima facepalm, de navedi zbog čega, Dark sould je prosječna igra za koju većina ne bi ni čula da nije nahipana zbog svoje težine, nju većina igra radi izazova kao ja npr.

    • -Aragorn-

      @Rogue, 27.10.2012 - 19:15

      Kad je Skyrim bio vani tjedan dana 40%igrača je došlo do 5. levela (par sati igre) ,do 10. levela (još par sati igre) je u tjedan dana došlo 20% igrača. Jedan cijeli urlik (sastavljen od 3 uzvika) je naučilo manje od 2% igrača. Zaključak -Skyrim svi igraju ,ali nitko ga zapravo ne igra…

    • nnnnn99

      @Rogue, 28.10.2012 - 17:57

      Adam Jensen potpuno se slažem s tobom.Nekim ljudima jednostavno ne možeš udovoljiti.Po meni, velika mana igrama je ako su kratke,ponekad ih se jednostavno ne zasitiš,a one se već završe.Neki gejmeri ih pređu po više puta,ali meni nije to to.Skyrimu se nipošto njegova dužina ne smije svrstati u mane,naprotiv,to je jedna od njegovih najboljih vrlina.Možeš ga igrati 10,30,50,150 sati ako hoćeš,na tebi je da odlučiš.Nema potrebe da razvlačiš igru kako bi duže trajala kao što to ponekad radimo kod kraćih igara ako nam se svide.Stvarno me strašno nerviraju pojedini koji pljuju po Skyrimu kao da je obična ništarija.Ja i kad neke velike i popularne igre ne volim, ne pljujem po njima jer postoje milioni gejmera koji ih vole i nije bez razloga tako.Skyrim je Skyrim i sve je te silne nagrade zaslužio.Misliš Mc Nane Uvijek u fazonu da je lako zaraditi toliku popularnost kao što je zaradio Skyrim? Popularnost mu je tolika kolika je zbog toga što je tako dobar,a dobar nije dovoljna riječ za Skyrim,više mu odgovara predobar.

  • Ja Sam

    26.10.2012 - 22:23

    Arkham city i Borderlands 2 su mi najbolje igre ove godine, al nije ni Skyrim za bacit.

    • dado01

      @Ja Sam, 27.10.2012 - 07:48

      Kakav Borderlands2 majke ti???

  • xPh4rIm

    26.10.2012 - 23:22

    4 mil.gamera glasalo,ROFL ? Skyrim ultimativna igra godine ? I jos ove neke koje su odabrane . EPIC glasovanje,cisti dokaz razmisljanja te nove EPIC generacije "gamera",nadam se da ce gaming propast jer je i to bolje nego da ide u ovakvom smjeru . FFS tuge,jada i zalosti :(

    • Adam Jensen

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 08:12

      I meni je Skyrim (uz DE:HR) najbolja igra prošle godine a nisam "nova" generacija gamera, jer igram igre još od 2d i prvih 3d igara. A što se tiče smijera u kojem ide gaming nije mu problem Skyrim, nego je problem što ode u smijeru proizivodnje samo generičnih pucačina i FPS-ova, a akcione, stealth ili survival horror igre pretvaraju u obične mozgoispirsajuće pucačine. E tebi je to sigurno dobro jer ti je CoD omiljena igra i ti si pravi gamer za razliku od mene kome je Skyrim omiljena igra. Pogledaj Skyrim koji ima open-world svijet od 40 km2 sada će mu dodati Cyrodill od 40 km2 i Morrowind još veći od ova dva zajedno: http://www.goodgame.hr/vijesti/morrowind-oblivion-meets-skyrim/ De mi nađi ovako ogroman svijet u nekoj igri, ja ovo zovem EPIC a ti zovi kako hoćeš

    • dragec

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 10:41

      LOL gaming će propasti radi Skyrima? WTF!! Trolling again?? Ovdje se stvarno mogu naći neki pravi biseri…Ehh,sta reci koju poslugu porati. Facepalm

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 10:52

      ti si jedan primjer te nove generacije "no life" koji zivi u tom ogromnom svijetu , kupi sebi zivot , a prozivas covjeka za cod , cod je zabavna igra i kladim se da je i ti nekad igras makar 4 dio , bolje i to nego "no lifer" igre poput skyrima

    • dado01

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 11:00

      Ovaj mc nane je sazrio za psihoterapije. Gdje si ti vidio COD ovdje? Idi ba malo da ti dadnu neku tabletu da ti izbace COD iz glave.

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 12:09

      ti si corav boga mi mog , adam je spomeno da je xPh4rIm NAJDRAZA IGRA COD OPERI USI MOZDA CES BOLJE VIDJET DIJETE DRAGO

    • Adam Jensen

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 13:28

      Pa jesam rekao da mu je CoD najdraža igra i šta sad nisam rekao da CoD ne valja. Ja nisam od onih ko će za nekoga kome je CoD omiljena igra reći da nije pravi gamer i zato ne želim da za nas kojima je Skyrim omiljena igra govore da nismo pravi gameri ili da smo "nova generacija" gamera

    • -Aragorn-

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 19:09

      "OPERI USI MOZDA CES BOLJE VIDJET " haha +1

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @xPh4rIm, 27.10.2012 - 22:54

      hahaha 😀

  • goldfinger

    27.10.2012 - 07:03

    Odličan je Skyrim,ali nije ni blizu ´ultimativne igre godine´….

  • dado01

    27.10.2012 - 07:47

    4 miliona ljudi glasalo i izglasalo Skyrim igrom godine. Ne znam šta vi tu sada kukate… Od kako je izašao Skyrim kupi nagrade i, ruku na srce, predobra je igra. Mene je držala pred monitorom preko 2 mjeseca. To je do sada uspjelo samo GTA SA.

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @dado01, 27.10.2012 - 10:54

      evo dokaz 2 mjeseca za monitor , za to sam vrijeme mogao trenirat kod raz algula i postat batman , ili doktorirat anatomiju , ili otic sa curom u tunguziju itd

    • dado01

      @dado01, 27.10.2012 - 11:01

      Kakav ti i cura. Bolje ti je ne izlazi napolje, takvi kao ti nadju momka.

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @dado01, 27.10.2012 - 12:10

      nemam razloga se raspravljat sa 12 godisnjacima , imam curu , dobar sam iz anatomije mogu bit i batman , mislim izgasi malo kompjuter idi uradi zadacu iz kulture

    • dado01

      @dado01, 27.10.2012 - 12:17

      :-) izvini Batmane… nisam te prepoznao … :-)

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @dado01, 27.10.2012 - 12:45

      jao , postidio sam se :$

  • Maximum

    27.10.2012 - 07:56

    Svi pljuju sto su odabrali Skyrim a niko u komentarima nije ostavio njegov GOTY.
    Evo meni je Batman: Arkham City 😀

  • maxim.x

    27.10.2012 - 09:06

    Ja jesam uzivao u Skyrimu ali po meni je GOTY svakako trebao biti Mass Effect 3 :)

    • antrax83

      @maxim.x, 30.10.2012 - 09:53

      slazem se, ali i witcher 2 je tu negdje

  • Apocalypse4987

    27.10.2012 - 09:13

    Jadna vam majka radi čega se vi prepirete. Pa koga boli briga koja je igra proglašena najboljom. to ne znači da su ostale lošije. NIko nije dobija milijun eura za ovo, niti će se svemir raspast. SAmo da je pljuvat, ne zato jer igra ne valja, nego zato šta nije po želji određenog pojedinca. ako se kome ne sviđa Golden Joystick, može slobodno sam organizirat svoju nagradu i odabirat igre po svojim pravilima

  • Ipe77

    27.10.2012 - 10:01

    falili su totalno po meni…1 su pogodili a to je skyrim i to je sve :)

  • Chono7

    27.10.2012 - 10:04

    Skyrim all the way! Naisplativija igra u smislu uloćenog novca i dobivene zabave i dugotrajnosti. Definitivno GOTY!

    • Adam Jensen

      @Chono7, 27.10.2012 - 13:31

      Potpisujem, ovakve igre izlaze jednom u 6 godina :)

  • Mc Nane Uvijek u fazonu

    27.10.2012 - 16:07

    vidi , cijenim tvoje misljenje prema igri , ali ne cijenim igru , igre trebaju da imaju kvalitet , a ne kvantitet ili treba da nadju neku sredinu , skyrim je kvantitet igra , nidje price , nidje likova , nidje nista , nacin na koji pricaju i bulje , nacin na koji kad nekog puknes macem isto ko da ga punes sipkom , igra mozda ima sadrzaj ali nije kvalitetna , Demon Souls je nesto najbolje sto se desilo ovoj generaciji konzola , a Dark Souls je jos bolji i to je prosirio na xbox i pc publiku , nisi ga ni igrao, a nesta govoris , to je jedna od najboljih igara ikad , em sto je teska , zarazna zanimljiva I NAJVAZNIJE KVALITETNA I KVANTITETNA U ODNOSU NA TVOJ KVANTITATIVNI SKYRIM GLEDAJ MALO OBJEKTIVNO KONTAS? 😀

    • Adam Jensen

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 27.10.2012 - 16:33

      Skyrim je daleko od savršenog, ni u jednom segemntu nije najbolji ali jest kao cjelina. Skyrimu treba progledat kroz prste u nekim stvarima zbog toga što je veoma teško napravit ovako ogromnu igru open-world igru (lahko je napravit linearnu i skriptriranu igru od 10 sati da joj borba bude vrhunska i da su animacije savršene i da je priča bogovska, ali nešto ogromno kao skyrim e to je druga priča. Da je lako bilo bi još ovakvih igara na tržištu). Priča mu nije na nivou Mass effecta ili AC ali je mnogo bolja od Dark Soulsove (to moraš priznat), Skyrim pored glavne priče (koja je daleko od loše) ima i mnoštvo sidequestova sa svojim pričama. Pronađi na internetu 10 najboljih questova u Skyrimu pa ćeš vidjeti da je Skyrim umjetničko djelo. I razumijem da se nekome ne sviđa ali je pogrešno ne cijeniti je. Što se tiče objektivnosti, objektivno je Skyrim bolji mnogo od Dark Soulsa (pogledaj ocjene recenzenata, osvojene nagrade, pitaj 90% igraće populacije, preko 5000 modova itd.) a subjektivno zavisi od ukusa. Ja poštujem Dark Souls jer su ljudi napravili igru za ozbiljne gamere a ne za djecu kao što se pravi većina današnjih igara.

    • buby8992

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 27.10.2012 - 18:08

      +1 Dobro rečeno! @Adam Jensen To je čista nesposobnost i lijenost Bethesda Game Studios, ništa drugo i ne treba izmišljati nikakve izlike za njih. Svaka igra koju naprave ima pun kufer bugova i radi kako treba tek nakon 10 pečeva. A da ne govorimo o tome kakve igre tek izdaju za PS3. Kako ROckstar onda može napraviti kvalitetnu open-world igru koja je jednaka na svim konzolama i sa najboljom grafikom i animacijama? Očito je da se može samo su oni u Bethesdi nesposobni.

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 27.10.2012 - 18:40

      @adam cijenim iskreno sve sto si rekao i drago mi je da smo se ovako fino ispricali :)

    • -Aragorn-

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 27.10.2012 - 19:08

      nisu ljudi iz Bethesde nesposobni već su ljudi iz većine ostalih studija nesposobni da naprave ovako veliku igru

    • buby8992

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 27.10.2012 - 19:34

      Ljudi iz Bethesde su sposobni napraviti kvalitetnu igru koliko i naši političari izvući lijepu našu iz krize.

    • dado01

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 27.10.2012 - 19:38

      hahahahahaha +10

    • -Aragorn-

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 27.10.2012 - 19:39

      samo što ljudi iz Bethesde za svoj rad dobivaju same nagrade i pohvale ,a hrvatski političari mogu dobit samo nogom u rit

    • nnnnn99

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 28.10.2012 - 18:24

      Mc Nane Uvijek u fazonu jesi ti to rekao nidje price , nidje likova , nidje nista?Pa čovječe dragi je si li ti uopšte igrao Skyrim? Skyrim ima milion likova koji su jako dobro urađeni.Priznajem da priča u Skyrimu nije SAVRŠENA,ali daleko od toga da NE VALJA.Dark Souls se ističe samo zbog toga što je toliko težak,to je razlog zbog kojeg je većina gejmera čula za tu igru uopšte.Nemoj shvatit da ja kažem da Dark Souls ne valja,štaviše,imam pozitivno mišljenje o igri i super mi je to što su napravili igru na kojoj možemo testirati svoje gejmerske sposobnosti,ali je to NE čini NAJBOLJOM.Ispade da je toliki broj gejmera koji vole Skyrim(s razlogom) u krivu,a ti u pravu.Okej,poštujem tvoje mišljenje,ne voliš Skyrim,uredu,ali nemoj TI govorit ko je pravi gejmer a ko nije.NE POSTOJI igra koju svi vole,niti će ikad postojat,uvijek će biti onih koji vole i onih koji ne vole,ali pobogu ne trebamo ratovat zbog toga.Npr. u vječitom ratu su FIFA i PES,odnosno fanovi FIFE i PESA.Fanovi FIFE pljuju po PESU,a fanovi PESA po FIFI i tako svake godine.To nije uredu,svako nek igra šta voli,zar se baš mora svađati i ratovati zbog toga što jedni vole jedno,a drugi drugo.Ali stvorilo se to neprijateljstvo i ono će trajati dok god postoje te dvije igre.Trebaš poštovati mišljenje tolikog broja gejmera,većina je glasala za Skyrim kao the best i pomiri se s tim.

    • Mc Nane Uvijek u fazonu

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 28.10.2012 - 23:16

      brate cijenim ja tvoje rijeci i misljenja i stoji sve sto si reko , nema veze mozda vi dark souls ne smatrate tolikim hitom i toliko dobrom igrom koliko ja , zato sto je vecina gamera nije odigrala jer nije do voljno dobra odnosno skilovana i jaka u mozgu da podnese poraz i takticiranje jer je navikla na lagane igre poput fps-ova i slicno (pa cak na njima cupaju kosu i slicno) u tome lezi car dark souls-a , jer te podjesti na vremena kada su igre bile teske i nagradjujuce za one koji ih je prelazio i igrao , skyrim jeste kod vas mnogih gamera najbolja igra ali na papiru jednostavno nije pogledaj mass effect 3 , batman arkham city , dishonored , withcer 2 , deus ex , uncharted 3, gears of war 3 SVE SU TO REALNO BOLJE IGRE I VISE ZASLUZUJU TITULU et 😀

    • xPh4rIm

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 29.10.2012 - 01:31

      Znaci FPS-ovi su "lagane igre",maciji kasalj.Igre tipa full MP,tj.one prave HC igre – DOTA,HoN,WOW isl. – to su ovnisnicke igre,igre gdje ne treba skilla,gdje upires non stop iste tipke…A Dark Souls i jos manjina takvih famoznih igara su "skilovane" igre ??? EPIC sta reci na ovo

    • nnnnn99

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 29.10.2012 - 07:57

      Kao prvo ja NISAM MUŠKO,ja sam ŽENSKO.Ni ti ne smatraš Skyrim toliko dobrom igrom kao ja i još par miliona gejmera širom svijeta,no nema veze.Skyrim je igra koja mi nikad neće dojaditi,jer se uvijek ima nešto igrati.Prešla sam sve najbolje questove,sam Bog zna koliko sati sam provela uz njeg i koliko sam uživala i ne mogu dopustit da pojedini govore da je smeće i slične stvari.U Skyrimu imam svoj život,svoju kuću,porodicu,prijatelje,imam novi svijet.Kad mi dojadi stvarnost odem u posjet Skyrimu i na neko vrijeme zaboravim na probleme.Ti to nećeš moći razumjet,jer ti je mišljenje o Skyrimu nisko,ali mnogi drugi hoće.Sve te igre koje si nabrojao Mass Effect 3.Batman,Dishonored,Witcher,DE i dr. su vrlo dobre igre,ali je Skyrim ipak pobijedio,sviđalo se tebi to ili ne.

    • -Aragorn-

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 29.10.2012 - 13:48

      brate pa zar ne vidiš sliku???(odmah su ti u startu pale šanse kod nje-hehe:) )

    • nnnnn99

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 29.10.2012 - 18:48

      Hahahaha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!