HCL.HR

The Flame in the Flood je još jedna igra preživljavanja, ali izgleda predivno

nebel 08.10.2014.   •   3 komentara


Na Kickstarteru je krenula kampanja za još jednu igru preživljavanja u post-apokaliptičnom svijetu i izolaciji. No, The Flame in the Flood djeluje daleko šarmantnije od tog opisa.

Jučer smo vam pisali kako se dio bivših zaposlenika Irrational Gamesa trenutno zabavlja s projektom zvanim The Black Glove. Danas pak imamo priču o drugoj polovici bivših zaposlenika Irrationala koji su se udružili veteranima industrije zaslužnim za Halo, Guitar Hero i Rock Band serijale. Njihov tim zvan The Molasses Flood ovih je dana pokrenuo Kickstarter kampanju za svoj prvi projekt The Flame in the Flood.

Riječ je o igri za PC i Mac koja donosi jedan djelić poplavljene Amerike u kojemu će nam cilj biti preživjeti u ulozi žene zvane Scout i njezinog psa Aesopa. Ona se zaputila prema višim predjelima gdje nema poplave, no da bi došla do tamo morat će proći kroz jednu veliku rijeku rađenu po uzoru na deltu Mississippija.

Rijeka će biti proceduralno generirana, odnosno svaki put drugačija. Osim opasnosti koje vrebaju u njoj, igrač će se morati brinuti da bude na suhom i toplom, da nije gladan, žedan, bolestan, izmoren i tome slično. Naravno, izbjegavanje zvjeri koje vas hoće pojesti bit će ključna stvar u igri. Da to ne bude lagan zadatak, pobrinut će se isto tako nasumično generirani neprijatelji te permadeath – odnosno kada poginete vraćate se na sam početak mape.

Iako sve to zvuči nevjerojatno poznato i već viđeno na desetke puta s obzirom na popularnost žanra survival igara, kao što možete vidjeti u gornjem traileru – nešto tu izgleda iznimno privlačno i – originalno. Stoga ako ste zainteresirani, trk na Kickstarter gdje igru možete podržati i dobiti u digitalnom obliku za 20 dolara.

Komentari (3)

  • BerkutOPz

    08.10.2014 - 13:27

    emotions engaged..

  • Adam Jensen

    09.10.2014 - 14:40

    Neka survivala, jedan mi od dražih žanrova a i ova igra se čini zanimljiva.

  • drazensi

    09.10.2014 - 19:48

    izgleda predivno..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?