HCL.HR

The Phantom Pain potvrđen za GDC 2013

ToxarE 15.03.2013.   •   4 komentara


Navodni voditelj navodnog Moby Dick Studiosa Joakim Mogren najavio je da će ovogodišnji GDC odgovoriti na sva pitanja koja nam je nametnuo misteriozni naslov The Phantom Pain.

Kako smo prije dva dana najavili, Gametrailers TV odradio je intervju s navodnim Joakimom Mogrenom koji nam sprema The Phantom Pain. Kao što je bilo i za očekivati, taj uvrnuto šašavi „intervju“ poslužio je kao dobra najava za GDC 2013 prezentaciju na kojoj će prisustvovati i spomenuti Mogren – ali sasvim izgledno u svom pravom izdanju – kao Hideo Kojima.

„Joakim“ je u dotičnom intervju imao omotano lice, po uzoru na sporednog lika kojeg smo vidjeli u prvom traileru za The Phantom Pain. Osim te bizarnosti, isti nije rekao ništa o samoj igri osim da će ista imati novi trailer koji će biti prikazan na GDC-u, a dat će odgovor na sva naša pitanja vezana uz ovaj tajnoviti naslov. Naposljetku, Mogren je pokazao i nekoliko slika iz igre na kojima se mogao vidjeti logotip Kojiminog FOX enginea. Na zaključak da igru zaista pokreće dotični engine (što je bilo očito u samom startu), Mogren je odglumio zatečenost kao da je otkrio nešto što nije smio, u čemu jasno vidimo Kojimin smisao za humor. Ili trollanje, kakogod.

Ono što je iznimno zanimljivo u ovom bizarnom intervjuu jest to da je po mišljenju nekih Mogren zapravo prezentiran kao tech demo za FOX engine. Kojima je u više navrata uspoređivao slike iz stvarnog svijeta i svijeta dizajniranog u FOX-u, a kako su one bile skoro pa identične nije nemoguće da Joakim zapravo nije stvaran već računalno generiran. Uostalom, u intervjuu je dosta čudnih stvari. Primjerice, voditelj Geoff Keighley i dotični Mogren nikada nisu u istom kadru, Mogrenovi zavoji ne izgledaju sasvim uvjerljivo, a prsti su mu neobično ukočeni dok lista slike na iPadu. Uostalom, prosudite sami:

Nevezano uz to je li Mogren stvaran ili nije, The Phantom Pain bit će prikazan 27. ožujka na GDC-u i tada ćemo saznati zašto je Kojima odlučio uložiti toliki trud u ovakvo muljanje.

Komentari (4)

  • maxim.x

    15.03.2013 - 11:53

    hahaha e tako se radi reklama i podize interes! Super 🙂

  • Badass_Bunny

    15.03.2013 - 14:24

    Očigledno ja pravi lik. A što se tiče otalog pa mislim da smo skontali ono glavno da je Phantom Pain ili Spin-Off ili Project OGRE.

  • maxim.x

    @PavleC, 15.03.2013 - 14:45

    Ja bi prije rekao da je tech demo.

  • Maximum

    @PavleC, 15.03.2013 - 14:56

    Ja i dalje mislim da je Ground Zeroes.
    Cisto sumnjam da bi radio jos na necemu tako velikom sem toga.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?