HCL.HR

Peter Molyneux izdao novu igru bez obećanja božanstvenih moći i bogatstva

Juraj Bevandić 03.11.2016.   •   4 komentara


Izgleda kao da je Molyneux možda nešto naučio na brojnim greškama. The Trail je vani za pametne telefone i sakuplja pozitivne dojmove unatoč mikrotransakcijama.

The Trail za smartphone

Peter Molyneux je developer koji je još davno osmislio cijeli novi žanr igara, no vremenom su mu previsoke ambicije došle na naplatu. Nakon neispunjenih obećanja Fable serijala, dno je dostigao svojom Curiosity aplikacijom i povezanom Godus igrom koja nikada nije bila ni približno onome što je on obećavao.

Igračima je nakon petnaest godina povlačenja za nos bilo dosta, pa se o Molyneuxu u zadnje vrijeme nažalost priča gotovo isključivo u negativnom kontekstu. I bome nakon toliko dugo vremena čini se da je i on sam shvatio neke stvari, pa je njegov studio 22 Cans izbacio novu mobilnu igru bez pretjerane pompe.

Ovom se igrom Peter odlučio vratiti korijenima svojih ideja game dizajna i riječ je o prilično jednostavnoj avanturi u kojoj putujete beskrajnim putem kroz divljinu i gradite svoju malu zajednicu. Izgleda prilično šarmantno i opuštajuće, besplatna je za Android i iOS uređaje, a unatoč skupim mikrotransakcijama za sada drži solidnu ocjenu 4.5 na Play Storeu.

Izgleda li The Trail kao nešto što bi vas opuštalo? Mislite li da je Molyneux napokon naučio na svojim pogreškama?

Komentari (4)

  • DjokaBA

    03.11.2016 - 19:12

    Ludi Molyneux… Moze neko da me podseti, kako je zavrsio Curiosity ? Jel razbijen onaj Cube ili sta vec i sta je posle bilo ?

    • Zoran Žalac

      @DjokaBA, 03.11.2016 - 19:29

      Razbijen je i nagradu je pokupio jedan igrac. nagrada je bila ta da se prakticki moze igrati direktora u Molyneuxovoj igri Godus, odnosno odredjivati uvjete za ostale igrace. Osim toga, trebao je dobiti odredjeni postotak zarade od igre. Naravno, Godus nije dogurao dalje od Early Accessa, a lik koji je dobio nagradu kasnije je izasao u javnost kako ga nitko poslije nije kontaktirao niti je dobio centa. Bilo je kontroverze oko toga, Molyneux se povukao iz razvoja i na kraju od svega nista.

    • Artyom

      @Zoran Žalac, 04.11.2016 - 20:22

      Ili u prjevodu: Trebao je biti Bog u igri Godus, a dobio je k… da is izbije oči.

    • Juraj Bevandić

      @DjokaBA, 03.11.2016 - 19:47

      “Here’s the life-changing bit.” – https://youtu.be/Qhzb9OUWrXU

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?