HCL.HR

The Witcher 3 ModKit dostupan za preuzimanje

Stjepan Fikter 15.08.2015.   •   1 komentara


Kao da nije dovoljno što Witcher 3 sam po sebi ima hrpu sadržaja, sada će biti još bogatiji zahvaljujući dostupnim alatima za modificiranje igre.

Svi koji su završili The Witcher 3: Wild Hunt i sada čekaju prvu ekspanziju, mogli bi uskoro opet ući u Geraltove čizme. Naime, CD Project RED pripremio je ModKit, odnosno alate za modificiranje koji se mogu preuzeti s Nexus mods i početi izmjenjivati nekoliko segmenta otvorenog svijeta.

S dostupni alatima, mogu se uvoziti i izvoziti teksture, zamjenjivati meshovi, ubacivati novi modeli, a tu je još i pristup skriptama. CD Project RED za Gamespot kaže: “Mod alati koje smo objavili nisu editor. Oni su za ljude koji donekle imaju iskustva s moddanjem i dizajnirani su da omoguće lakše kreiranje modova. Oni omogućuju pristup datotekama i omogućuju lakši izvoz, kompilaciju i dekompilaciju resursa. Osim vizualnih promjena poput modificiranja tekstura i modela, omogućuju izmjenu korisničkog sučelja i skripti. Većina gameplay mehanika napisana je u skriptama.”

Modovi su trenutačno dostupni samo za PC verziju, no developeri poručuju kako su u pregovorima sa Sonyjem i Microsoftom da i konzolaši imaju pristup sadržaju kreiranom od strane igrača.

Komentari (1)

  • Lopov

    19.08.2015 - 16:39

    Čak je i vrlo lagan za korištenje svaka im čast.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?