HCL.HR

The Witness je oko deset puta veći od Braida

Zoran Žalac 09.02.2015.   •   1 komentara


Kreatoru nadolazeće puzzle avanture The Witness trebalo je šest sati i 20 minuta za prelazak igre, iz čega zaključuje kako je ista do deset puta veća od njegovog prethodnog naslova Braida.

Još uvijek čekamo taj dan kada ćemo moći posvjedočiti izlasku nove igre Jonathan Blowa, tvorca kultnog platformera pod nazivom Braid. Puzzle avantura The Witness u razvoju je već gotovo pet i pol godina i još premda ju očekujemo ove godine, datum izlaska još uvijek se ne nazire. Ipak, igra je sadržajno gotova, a po testiranju njezinog tvorca, može se reći kako je deset puta veća nego što je to bio Braid.

Naime, Blowu je u brzinskom prelasku igre, odnosno rješavanju 677 zagonetki, bilo potrebno 380 minuta, odnosno oko šest sati; pohvalio se na Twitteru. S obzirom da Braid može prijeći ispod 38 minuta, zaključio je kako je Witness deset puta veći, uz napomenu kako bi se to još moglo promijeniti dok je igra u fazi dovršavanja.

Ranije je Blow sugerirao kako bi njegova nova igra mogla potrajati i do 40 sati, i to još uvijek stoji jer njegov brzi prelazak ipak ne treba uzeti kao indikator trajnosti igre. S obzirom da je čovjek sam osmislio i nadgledao razvoj svih elemenata svoje igre, za očekivati je da sve zagonetke zna riješiti dva ili tri puta brže nego prosječni igrač.

Komentari (1)

  • piydek

    09.02.2015 - 14:56

    Baš sam se već pitao što je sa Witnessom. Stvarno mu se razvoj poprilično odužio već. Stvarno me zanima što je na kraju skuhao Blow i hoće li se u igri vidjeti i neka bitnija inovacija u odnosu na stvari koje već postoje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?