HCL.HR

Thief 4 voli DualShock 4

Žarko Ćurić 25.09.2013.   •   3 komentara


Stephane Roy, producent novog dijela poznatog stealth serijala Thief, u intervjuu za PlayStation Blog otkrio je kako su iskoristili mogućnosti DualShocka 4 u novom Thiefu.

Kada je Sony još u veljači ove godine prikazao novi kontroler za PlayStation 4, velika većina ljudi je odmahnula rukom na “egzotične” dodatke poput touchpada i lightbara smatrajući da te funkcije nisu pretjerano korisne ili da će ih u svojim igrama dobro iskoristiti samo neki Sonyevi razvojni timovi.

No pokazalo se ipak drugačije, budući da smo već imali priliku vidjeti već par third party naslova koji koriste razne nove funkcije DualShocka 4, a najnoviji primjer je Thief 4.

Stephane Roy, producent iz Eidos Montreala koji radi na novom Thiefu, u intervjuu koji je dao za PlayStation blog objasnio je sve zanimljivosti vezane za korištenje DualShock 4 kontrolera u njihovom nadolazećem stealth naslovu.

Osim već prikazane mogućnosti naleta glavnog lika naginjanjem kontrolera, moći ćemo uz pomoć detektora pokreta ciljati s lukom. Svjetlo na prednjoj strani kontrolera će prikazivati nalazimo li se u sjeni ili smo vidljivi tako što će svijetliti jače ako smo vidljivi protivnicima.

Touchpad će pak biti iskorišten za lakše kretanje kroz menije i odabir oružja, a momci iz Eidosa rade i na implementaciji gašenja svijeća u igri uz pomoć puhanja u mikrofon kontrolera.

Kako će to sve izgledati imat ćemo priliku vidjeti u veljači sljedeće godine kada ova igra izlazi za PlayStation 4, ali i PC, Xbox 360, Xbox One i PlayStation 3.

Komentari (3)

  • RedEy3

    25.09.2013 - 14:29

    Odlično iskorišteno. Svaka čast.

  • afterlife

    25.09.2013 - 14:36

    ala ovo je scena

  • Red Falcon 2

    26.09.2013 - 11:54

    Eto ti dodatan razlog zašt' kupit' PlayStation 4.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?