HCL.HR

THQ odustao od Devil’s Thirda, inSane i dalje u planu

Zoran Žalac 17.05.2012.   •   4 komentara


Osim što je prebacio South Park RPG na iduću godinu, problematični THQ odustao je od izdavanja igre Devil’s Third. Međutim, horor avantura inSane i dalje je u planu ove tvrtke.

THQ jedva spaja kraj s krajem. Ove godine već su odgodili dvije igre (Metro: Last Light, South Park RPG), a potvrdili su kako neće imati svoje štandove niti na E3 sajmu niti na GamesComu. Razlog tomu je dakako loše financijsko stanje tvrtke, a posljedice na žalost ne staju samo na tome.

Potvrđeno je kako THQ odustaje od izdavačkih prava na Devil’s Third – TPS tvorca Ninja Gaiden serijala, koji je još prije dvije godine najavljen kao projekt za 2013. godinu. Igra će po svemu sudeći nastaviti svoj razvojni proces, ali sudbina joj je neizvjesna sve dok ne nađe novog izdavača koji će pokriti neočekivano visoke troškove izrade zbog kojih se THQ povlači iz čitave priče.

Ovaj val odgoda i otkazivanja zabrinuo je ljubitelje dobrog horora jer je upravo THQ zaslužan za financiranje projekta inSane – igre na kojoj radi proslavljeni filmski redatelj Guillermo Del Torro. Međutim, THQ-ov izvršni potpredsjednik Danny Bilson potvrdio je kako se razvoj inSanea nastavlja, pa nam ostaje vidjeti što će budućnost donijeti. Naime, inSane je najavljen kao osmogodišnji projekt kojeg ne treba očekivati tako skoro, dok se neki analitičari slažu da THQ više neće postojati za nekoliko mjeseci.

Komentari (4)

  • metalmanijak

    17.05.2012 - 14:22

    svejedno mi je za inSane i sve ostalo, samo mi je stalo do Metroa

  • snooker

    17.05.2012 - 16:29

    metro je njesra

  • Maximum

    17.05.2012 - 16:59

    Metro odlicna igra.Zanimljiva prica,atmosfera,grafika.Gameplay je mogao biti malo bolji al to kontam da ce popraviti sa Last Light.
    InSane ce takodje biti neki sandbox igra sa horor elementima jelte, pa ga nebi trebalo odbaciti.

  • Filter

    17.05.2012 - 17:13

    Postoji li nešto od čega THQ nije digao ruke?
    još od Metro-a da odutanu bombu bi im bačio u njihov lokal!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?