HCL.HR

Torchlight 3 neće se dogoditi

Zoran Žalac 01.09.2015.   •   1 komentara


Razvojni tim Runic Games pojasnio je svoju odluku da riskira s novim IP-om umjesto da se drži Torchlighta kojim se uspio proslaviti.

Tvorci hack’n’slash RPG-a Torchlight prošlog su mjeseca obznanili da rade na novom projektu koji je ujedno i novi IP pod nazivom Hob. Riječ je o istraživačkoj avanturi inspiriranoj kultnim PS2 igrama ICO i Shadow of the Colossus. Priličan je to zaokret od njihovog dosadašnjeg rada pa su se fanovi Torchlighta zapitali zašto se developer upušta u takav rizik umjesto da jednostavno napravi Torchlight 3, protiv kojega se vjerojatno nitko ne bi bunio.

Iz Runic Gamesa stoga su na PAX sajmu odlučili odgovoriti na to pitanje. Kako kažu – prvi razlog za to jest što su iskoristili sve svoje ideje za Torchlight i jednostavno žele probati nešto sasvim novo. Drugi, alternativni razlog je Blizzardov Diablo 3, za kojega Runicov predsjednik Marsh Lefler priznaje kako je zabavna igra protiv koje se ne vrijedi natjecati.

Lefler ističe da su s Torchlightom uvijek težili tome da budu drugačiji, no da je čitavo desetljeće rada na dungeon-crawler žanru rezultiralo time da im je potrebna pauza koju će iskoristiti za nešto što će biti još drugačije. Naravno, to ne znači da se jednoga dana neće vratiti na Torchlight i njegov eventualni treći dio – ali kako stvari stoje, to neće biti tako skoro.

Komentari (1)

  • KhorneFlake

    01.09.2015 - 13:57

    *izvrće namještaj po sobi*

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?