HCL.HR

Total War i Warhammer u braku zvanom Total War: Warhammer

Zoran Žalac 14.01.2015.   •   8 komentara


Dvije godine nakon što je razvojni tim Creative Assembly osigurao prava na izradu Warhammer igara, doznali smo kako će iste zaživjeti u obliku njihovih Total War naslova.

Godine 2012., koja se čini tako daleko da smo to već zaboravili, razvojni tim Creative Assembly osigurao je prava na izradu većeg broja naslova iz Warhammer serijala, tada u vlasništvu tvrtke THQ. Tvorci Total Wara tada su bili zaposleni novim nastavcima svoje strateške perjanice, a radili su i na Alien: Isolationu, tako da je prilika za Warhammer igre ostavljena za kasnije. U međuvremenu je THQ propao, a SEGA kao vlasnik Creative Assemblya, dočepala se potpunog prava na Warhammer univerzum.

Dakle, znali smo da će Creative Assembly raditi na Warhammer igri, ali ono što nismo znali jest to da će ona biti ukomponirana u Total War serijal. Odnosno, bit će to nekakvo uzajamno partnerstvo zvano Total War: Warhammer. Otkriveno je to prije vremena, i to dosta slučajno. Naime, u knjizi „The Art of Total War“ pronađen je citat Mikea Simpsona iz Creative Assemblya koji govori o odvođenju TW serijala prema fantazijskom settingu s igrom Total War: Warhammer.

S obzirom da je dotična knjiga tek izašla u prodaju, možda su SEGA i Creative Assembly planirali najavu te igre baš ovih dana. No u bilo kojem slučaju, sad kad znamo da dolazi – možda se i požure s njom. Sljedeće poglavlje Total Wara dolazi nam idućeg mjeseca s Total War Attila, a do tada se nadamo da ćemo doznati nešto i o fantazijskom zaokretu s Warhammerom.

Komentari (8)

  • Sentinel

    14.01.2015 - 14:54

    Po TW zajednicama o tome šuškaju već par mjeseci.
    Osobno mi se sviđa taj zaokret, pošto sam igrao (valjda) sve WH igre, a TW sve osim ovog novog Rome, promašio rasprodaju na steamu, čekam ljetnu.
    Tako da, veliki sam obožavatelj, i nadam se da će biti to sve malo ispoliranije nego kada je Rome 2 objavljen.

  • Apocalypse4987

    14.01.2015 - 15:36

    a jel planiraju šta vezi WH 40k?

  • napaljeon

    14.01.2015 - 16:33

    Steta sta nece radit na third age total war kad bi dobili prava na to bio bi pravi hit.

  • MoGaming

    14.01.2015 - 20:07

    nek se malo mjenja total war,postaje pomalo dosadan

  • KhorneFlake

    14.01.2015 - 22:04

    Tja, kako su se ljudi šalili oko mogućeg naziva igre, kad su čuli da CA dobija pravo na izradu igre, ispostavilo se tačnim na kraju… Da budem iskren, navikao sam pomalo na akcione RTS igre, ili barem na potpune potezne strategije, nekako nisam bio prevelik fan TW concepta, mada ga i ne mrzim. Ali ipak se nadam da će malo odmaći od tog koncepta u nekim elementima dizajna, a ne da bude puki TW tek sa Warhammer jedinicama.

    • napaljeon

      @KhorneFlake, 15.01.2015 - 08:41

      Bas je zato poznata fransiza po tom ak krenu mijenjat postat ko i druge strategije, jedino sta bi ja volio da su mape dinamicnije i da siege i bitke imaju tu pravu atmosferu rat, a ne ko da nista nije dogodilo tipa ko bitka u carthagi u Rome 2 tak bi trebale izgledat.

  • Phantom

    14.01.2015 - 23:12

    Bice to puno puno jedinica i CPU proracunavanja.

  • Ovcaodnovca

    15.01.2015 - 06:06

    ovo će bit zanimljivo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?