HCL.HR

Trgovački lanac GameStop osnovao izdavački ogranak Gametrust

Zoran Žalac 19.04.2016.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Najveći američki trgovački lanac za videoigre od ove godine uzima posao izdavanja i distribucije igara za studije kao što su Ready at Dawn, Insomniac, Tequila Works te Frozenbyte.

GameTrust

Trgovine koje se bave prodajom fizičkih kopija videoigara svim se silama trude preživjeti sve naglašeniju tranziciju kupovine igara prema digitalnom obliku. Zbog istih trgovina konzole još uvijek dolaze s neizostavnim čitačima optičkih diskova, ali to bi se moglo promijeniti već kroz sljedeće dvije generacije, ako ne i ranije.

Američki trgovački lanac GameStop zbog toga je krenuo u novi poslovni pothvat te je osnovao zaseban ogranak zvan Gametrust. Dotični će se baviti izdavačkim poslom te će za početak lansirati i distribuirati manje igre za poznate i priznate developere. Među timovima s kojima će surađivati naći će se tvorci The Ordera, Deadlighta, Trinea te Ratchet & Clanka.

Prvi rezultat suradnje GameStopa sa Insomniac Gamesom vidjet ćemo već u sedmom mjesecu kada nam stiže Song of the Deep, 2D igra metroidvania stila u kojoj upravljamo podmornicom. I ostale igre koje će ubuduće izlaziti pod Gametrustom bit će lansirane prije jeseni kako bi izbjegle gužvu u navali naslova koji izlaze na godišnjoj bazi.

Komentari (2)

  • Negan

    20.04.2016 - 00:47

    Ne znam sto je lose u tome sto igre nisu full digitalne. Dobijes lijepu kutiju, ne moras skidati danima igre od 50gb, a najbolja stvar je da ti hard ne place snaznije od novcanika.
    Digitalne igre kupujem samo ako je neki veliki popust ili ako ih se bas ne moze naci u fizickom obliku, kao sto su igre za Vitu recimo.

    • Alum

      @Negan, 20.04.2016 - 16:55

      Slažem se sa tvojim komentarom potpuno!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?