HCL.HR

Tri nova trailera za Pokemon X i Y, otkriveni novi detalji

Žarko Ćurić 17.06.2013.   •   2 komentara


Prikazana su tri nova videa koja otkrivaju nekoliko novih pokemona i zanimljivosti unutar Pokemon X i Y svijeta, a otkriven je i datum izlaska igre za sve regije.

Pokemon X i Pokemon Y prikazani su povodom nedavno završenog E3 sajma s tri nova videa koji nam otkrivaju nove mogućnosti u igri, kao i neke potpuno nove pokemone.

Od bitnih novina predstavljenih kroz trailere ističu se Fairy pokemoni, novootkriveni osamnaesti tip pokemona koji bi trebao pomoći balansirati borbe s Dragon pokemonima. Jigglypuff, Gardevoir i Marill iz prijašnjih nastavaka samo su neki od pokemona koji će dobiti nove Fairy atribute, a od novih pokemona najavljeni su Sylveon, Fairy evolucija Eeveea te nosač cvijeća Flabébé.

Osim Sylveona i Flabébéa, prikazani su i Fire/normal lavić Litleo, leteći/Dragon tip pokemona imena Noivern, vatreni/leteći sokol Talonflame, vodeni rak Clauncher, otrovni/vodeni morski konjić Skrelp te evolucija insekt tipa Scatterbug/Spewpa/Vivillon.

Mapa nove Kalos regije ima oblik zvijezde, a predstavljeni su i naši suputnici Shauna, Tierno, Trevor te Serena/Calem (u zavisnosti od odabranog spola glavnog lika). Od gradova predstavljen je Santalune City gdje bi se trebala nalaziti prva arena unutar koje nas očekuje vođa arene, profesionalna fotografkinja Viola.

Prikazan je i Pokemon-Amie, sustav putem kojeg ćemo se moći igrati sa svojim pokemonima, odnosno paziti ih i maziti (nešto gotovo kao napredni Tamagotchi). Također je predstavljen PSS, odnosno Player Search System, koji će služiti za lagan pronalazak drugih igrača koji igraju nove Pokemone i komunikaciju s njima putem interneta, a tu su i dva nova načina borbe: Horde Encounters i Sky Battles.

Horde Encounters stavlja našeg pokemona u borbu protiv više protivnika odjednom. Tako je unutar videa prikazana borba s čak pet protivnika odjednom, a bitnu ulogu unutar ovog izazova imati će napadi koji mogu oštetiti više protivnika. Sky Battles su borbe unutar kojih mogu sudjelovati samo pokemoni koji lete/lebde/levitiraju. Tri nova Pokemon X i Y videa pogledajte odmah ispod.

Datum izlaska novih Pokemona je 12. listopada za sve regije.

Komentari (2)

  • Seishin

    17.06.2013 - 10:53

    olaksati borbe s fragon pokemonima? 😀 mozda dragon?

    • Ementaler

      @Seishin, 17.06.2013 - 11:04

      Ne ne, baš Fragon 🙂 Tnx, ispravljeno je u međuvremenu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?