HCL.HR

Iz Electronic Artsa tvrde da Trumpova vladavina šteti industriji videoigara

Zoran Žalac 03.08.2017.   •   10 komentara   •   Zanimljivosti


Izdavačke kuće Electronic Arts i Take-Two ne gledaju blagonaklono na stavove američkog predsjednika Donalda Trumpa prema imigracijskoj politici.

trump-president

Pola godine nakon što je Donald Trump postao predsjednik Amerika nije zatvorila sve svoje granice i izgradila zidove na njima, no jedan dio industrije videoigara još uvijek ne podržava Trumpovu administraciju. U nastupima na festivalu Games For Change 2017, predstavnici izdavačkih kuća Electronic Arts i Take-Two Interactive izrazili su nezadovoljstvo politikom američke administracije.

Sporna točka je, dakako, stav prema imigraciji kojim bi se američki radnici trebali favorizirati naspram imigranata, što bi dovelo do postroženog kriterija pri davanju viza za imigrante.

Electronic Artsov Craig Hagen tako ističe da je u industriji videoigara konstantno vlada potražnja za kvalificiranom radnom snagom, a ograničavanje iste isključivo na tržište američkih radnika ima negativan utjecaj na industriju općenito. S njime se slaže i Alan Lewis iz Take-Twoa koji nadodaje da su talentirani developeri zbog trenutne političke klime u SAD-u sve manje zainteresirani za dolazak u SAD i ostvarivanje svoje karijere u američkim tvrtkama.

Hagen također tvrdi da Trumpova administracija nema jasnu viziju za STEM edukaciju koja razvija vještine potrebne industriji videoigara, dok su ostali sudionici panela kritizirali lošu internetku infrastrukturu SAD-a koja također koči razvoj industrije. Ipak, da ne bi sve ispalo crno, sudionici panela podržali su Trumpovu poreznu reformu koja bi američkim tvrtkama trebala smanjiti troškove poslovanja u matičnoj državi.

Označeno sa:

Komentari (10)

  • josipk

    03.08.2017 - 14:12

    po meni su electronics u pravu

    • Ovcaodnovca

      @josipk, 03.08.2017 - 14:30

      prijatelju, boli njih k. za pametnim ljudima… njima treba jeftina radna snaga… donekle ima istine… no sistem je jednostavaan… ja sam sad u njemackoj i radim isti posao kao njemac za 1600 neto dok je njegov neto 2500-3000€ tu lezi sva politika…. trump nije korektan, no dobio je izbore jer se obratio 250 mil amerikanaca koji ne zive u obalnim drzavama….. kojima je bitno dali rade ili ne… i dal je minimalac 8 ili 10 $ po satu…. lakse je otvorit rudnik ugljenja nego skolovat raketnog znanstvenika…. a citava silicijska dolina pociva na jeftinoj radnoj snazi…. manageri imaju astronomske place zato jer imaju prihod koji je ostvaren ne samo prodajom vec i smanjenim troskovima…. jer manje placaju pakistanca ili indijca nego Amerikanca… radio sam sa ljudima iz citavog svijeta…. vjeruj mi moras imat 2 Hrvata il Bosanca naspram 15 indijaca za isti posao…. isto tako sad ih imam u firmi…… svi su manageri … zasto zato sto prihvate poziciju na odgovornost ne misle…. a placeni su manje nego ja ???!!! no kad sa tim novcima odu u indiju… onda grade dvorce…

      sve je to zakon slobodnog trzista… a to da FB i EA ili Activision vole vise Amere ili Azijate su gluposti…. oni vole profit… a on se ostvari smanjenom potrosnjom/rashodima

    • Czar

      @Ovcaodnovca, 03.08.2017 - 16:49

      Jedini način da to promjeniš je da se u Njemačkoj doškoluješ dok skupljaš radno iskustvo, pa ako te ova firma neće platit koliko plaća ove – hoće neka druga.
      Problem je jedino što to ide mučno i sporo, pogotovo ako si u kasnim dvadesetima ili još preko i već ti je preko glave školovanja, ali jednostavno druge nema.

    • Ovcaodnovca

      @Czar, 03.08.2017 - 19:43

      nema ovo veze sa skolovanjem, imam ja i vise skole nego oni, a o iskustvu da nepricam…. barem ne u ovoj firmi. no to nije bila tema ovog clanka…. jednostavno zanon trzista i potraznje

  • Pararera

    03.08.2017 - 16:43

    Zašto taj lik s naočalama daje svoj život za Trumpa? Dal je on normalan? ?

  • boris 34

    03.08.2017 - 16:59

    pa da i vidi se sto americko trziste nije vise zastupljeno novih igara

  • HappyBloodyUser

    03.08.2017 - 17:22

    EA steti industriji igara

  • divide

    04.08.2017 - 08:29

    Trump je zapravo najbolji predsjednik kojeg su Ameri imali u zadnjih 50god…

  • Cro_echo88

    04.08.2017 - 22:25

    Trump ce jos malo postat kriv i zasto kisa pada…ta hajka na trumpa vise izlazi na usi…a pogotovo volim kad

  • Cro_echo88

    04.08.2017 - 22:27

    Se dignu na noge ovi kapitalisti kad brinu o svom djepu pod krinkom ljudskih prava a ljudi im rade za kikiriki

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?