HCL.HR

Turok: Dinosaur Hunter ponovno će zaživjeti u remaster izdanju

Stjepan Fikter 28.08.2015.   •   5 komentara


U vrijeme kada su dinosauri na vrhu popularnosti, za kraj godine priprema se oživljavanje starih klasika – Turok će zaživjeti u remaster izdanju i pri tome i dalje izgledati veoma staro.

Ekipa Night Dive Studiosa, koju znamo po reizdanju System Shocka 2 za moderne platforme, nije uspjela u naumu da ponovno ožive kultni No One Lives Forever. No, to ih nije pokolebalo da stanu s poslom. Umjesto toga pribavili su prava na još jedan, ili preciznije dva klasika – Turok: Dinosaur Hunter i Turok 2: Seeds of Evil koji će izaći za PC u takozvanom remaster izdanju.

Kako su obje igre izašle sada davne 1997., odnosno 1998. godine, u verzijama za moderne platforme doći će s ponešto unaprijeđenom grafikom i drugim poboljšanjima. Budući da nije riječ o remake verzijama, grafički će to i dalje izgledati staro, no zbog toga bi nostalgija mogla biti još snažnija.

Stephen Kick, šef Night Dive Studiosa kaže: “Kada je Turok: Dinosaur Hunter bio prvi puta objavljen, bio je ništa manje nego revolucionaran. U tome trenutku, niti jedna igra nije ponudila kombinaciju grafike i otvorenog svijeta kakvog je Turok imao. Mi smo vrlo uzbuđeni što imamo priliku oživjeti ovu veliku franšizu i podijeliti ove velike naslove s današnjom publikom.”

Kada bi točno trebali zaigrati ova dva remastera nije poznato, no cilj je da izađu prije kraja godine kada će se naći na svim popularnim dućanima digitalnih igara.

Komentari (5)

  • matijasipek

    28.08.2015 - 12:22

    Jedva čekam. Originalne igre sam igrao do iznemoglosti, a reboot iz 2008. me nije previše oduševio. Definitivno ću nabaviti !

  • Disc0

    28.08.2015 - 18:29

    Prvi turok (a mozda i drugi) se moze bez frke igrat na modernim strojevima, potreban je samo nGlide 😉

  • Dilo_trasul

    29.08.2015 - 09:23

    Ja imam za xbox360 nekakav turok tesko smetlje jednom upalio i zdravo

    • Disc0

      @Dilo_trasul, 30.08.2015 - 06:57

      Prva 2 Turoka koji se ovdje spominju su izasli za Win98 i N64.
      Taj sto si ti igrao je vec 4,5-i nastavak, neznam tocno…

  • Pero Zdero

    29.08.2015 - 10:01

    Na N64 sam ga pregazio uzduz i poprijeko. Mislim da sad ovo necu igrati pogotovo sto zbog obaveza nisam hrpu novih naslova odigrao. Definitivni preskacem…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?