HCL.HR

Tvorac Assassin’s Creeda otkriva kako mu se posao u Ubisoftu pretvorio u pakao

Juraj Bevandić 01.05.2017.   •   10 komentara


U novom intervjuu tvorac Assassin’s Creeda otkriva kako je morao biti javno lice serijala nad kojim mu je oduzeta sva kontrola, pa je morao politički lagati igračima dok nije dignuo ruke od svega.

Patrice Desilets je čovjek koji je stvorio Assassin’s Creed serijal od vrlo obećavajućih početaka i fantastične dvojke, do i dalje dobrog iako pomalo nejasnog Brotherhooda i 2010. godine kada je napustio Ubisoft. Pridružio se THQ i pokušao s njima napraviti novu igru 1666: Amsterdam koja je trebala biti nastavak prave vizije serijala, ali Ubisoft ih je otkupio 2013. i navodno ga bezobrazno isprašili i otkazali mu igru. Mi smo imali sreće razgovarati s njime prošloga ljeta, pa bacite oko na naš zanimljivi intervju.

U novom intervjuu s portalom Gameology Desilets je otkrio potankosti o svom iskustvu s Ubisoftom. Intervju je vrlo iscrpan i zanimljiv, pa bacite oko ako vas zanima zašto je njemu povijest i Final Fantasy jedno te isto ili kako su nastale ideje za Assassin’s Creed serijal, ali mi prenosimo kraći dio vezan uz incident s Ubisoftom.

Kaže da uživa u svom novom indie studiju, jer mu je u velikoj kompaniji unatoč njegovoj ključnoj ulozi kreativnog direktora sva moć bila oduzeta. Njegov je posao ostao da daje intervjue, predstavlja igru i bavi se kritikama i komentarima, ali istovremeno u igru nisu išle njegove odluke nego nekoga puno višeg položaja u kompaniji. To ga je tjeralo da postane politički lažac pred kamerama, a kaže pogotovo kada se radi o velikim franšizama nikoga nije briga za njega već samo za zaradu.

Sa Ubisoftovog studija od 800 ljudi koji su radili na Assassin’s Creedu 2 spao je na 24 ravnopravne kolege u svom novom Panache studiju. Do kraja godine se nada imati 30 zaposlenika i zadržati na toj lijepoj brojci u kojoj svih može poznavati osobno i profesionalno. Rad na njihovoj idućoj igri Ancestors: The Humankind Odyssey dobro napreduje i uskoro bismo mogli čuti više o njoj, a kaže da se kad-tad namjerava vratiti nesuđenom 1666: Amsterdam za koji je izborio prava.

Komentari (10)

  • KhorneFlake

    01.05.2017 - 17:27

    Baš zbog ovakvih stvari bih volio da Vivendi preuzme Ubišit, i isto ovako ispraši glavonje koji su na čelu trenutno.

    • L3gi0naR

      @KhorneFlake, 01.05.2017 - 17:43

      Nisu to glavonje,oni su osnovali Ubisoft,i imaju sva prava radit sa firmom šta žele.Pa i otkupljat svoje dionice da Vivendi ne pređe preko 30%.Vivendi je velika riba koja upropaštava sve šta pojede.Tek onda neće imat nitko slobodne ruke.Treba jedan jaki europski studio naspram EA,Activisionu/Blizzard.Inače čemo dobivat još više poglupljene američanske igre.

    • KhorneFlake

      @L3gi0naR, 01.05.2017 - 18:02

      A sad su kao bolje… I nisu “američanske”. Dovoljno je samo pogledati čitav Splinter Cell i Ghost Recon serijal, pa i AC je posjećivao taj kontinent u par navrata. Francuzima je odavno ionako glava duboko u du***u Amerima da je po tom pitaju ionako sasvim svejedno ko će imati glavnu riječ u Ubiju.

    • IvanHR

      @KhorneFlake, 01.05.2017 - 18:35

      A šta misliš da vivendi voli ubisoft i njhove igre? takvi mare samo za lovu 🙂

    • L3gi0naR

      @IvanHR, 02.05.2017 - 11:09

      Normalno.Bitno im je samo pokupovat i zarađivat još više.Te su još gori od Ubisofta. Dovoljno je reči da su bili i još jednim djelom jesu vlasnici Activision/Blizzarda.Pare su bitne ne kvaliteta.

  • DjokaBA

    01.05.2017 - 17:51

    Ma pakao bre brate.. idi bre radi u rudnik, pa da vidis.

  • croBilly394

    01.05.2017 - 18:21

    Po naslovu sam naslutio da je, nakon što mu se posao u Ubisoftu pretvorio u pakao, napustio isti i zaposlio se na nekoj naftnoj bušotini na Atlantskom oceanu ili možda u rudniku mrkog uglja “Zenica”, pa je tamo pronašao sreću.

  • l)oolvl

    01.05.2017 - 21:44

    jadan čoek 🙁

  • funky0308

    02.05.2017 - 20:55

    E sada…da li spasava svoju guzicu tako da blati bivseg poslodavca (cest slucaj, nista novo) ili je covjek stvarno u pravu. Mislim, ako ti netko sabotira nesto sto smatras svojim uspjehom, onda se odmah distanciras od toga, a ne sada kada najavljujes novu igru ili promoviras svoj indie studio. Ne kazem ja da on nije u pravu ali tajming mu je kao kod nasih politicara, odnosno kada ima najvecu razornu moc. Jadno

  • goldfinger

    02.05.2017 - 21:28

    Lik je genijalac što se tiče igara,i nadam se da ćemo vidjeti još puno toga iz njegove radionice…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?