HCL.HR

Tvorac Bayonette priznao da je uspješna Nier Automata spasila Platinum Games

Petra Rukav 15.08.2017.   •   1 komentara


Suosnivač PlatinumGamesa je putem Twittera izrazio zahvalnost Nier Automati i njezinom direktoru Yokou Tarou što su spasili njegov studio.

nier-automata

Bez obzira volimo li mi JRPG igre ili ne, moramo priznati da je Nier Automata bila veliko iznenađenje koje je na koncu preraslo u jedan od najboljih naslova prve polovice 2017. godine. Osim što su je pohvalili brojni kritičari – između ostalih i naš Juraj – igra se prodala u više od 1,5 milijuna primjeraka unutar tri mjeseca nakon njezina službenog izlaska.

Samim time, Hideki Kamiya, suosnivač i direktor Platinum Gamesa je na Twitteru obznanio da je Nier Automata bila ništa osim odličnih vijesti za njegov studio. „Uspjeh Nier Automate je Platinum Gamesu dao novu fan bazu, više zaposlenika, briljantnu priču o uspjehu, povećanje kvalificiranih kandidata za posao i veliku korist. Uobičajeno, sve radim sam… bijedna je to priča, ali reći da je Yoko-san spasio Platinum ne bi bilo pretjerivanje. Ne mogu mu se dovoljno zahvaliti“.

Nije teško zaključiti od kuda potječu Kamiyjeve riječi. Naime, u posljednje vrijeme Platinum Gamesu nije išlo baš najbolje – osim otkazivanja mogućeg velikog hita Scalebounda, nisu se proslavili ni prodajom Bayonette 2 te The Wonderful 101. Uspjeh Nier Automate došao je kao naručen, a mi se nadamo da će biti dovoljan da japanski studio ponovno stane na noge.

Komentari (1)

  • Dragon3

    15.08.2017 - 14:37

    Definitivno meni jedan od boljih studia, iako mi NieR još nije došao na red za prolazak jer se debelo kasni sa prolaženjem pojedinih igara a libery je sve duži i duži .

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?