HCL.HR

Tvorac Blacka napustio Enemy Front

Renato Pedišić 12.10.2012.   •   4 komentara


Enemy Front, WW2 FPS u produkciji City Interactivea, morati će dalje bez Stuarta Blacka zbog neslaganja u viziji kako bi igra trebala izgledati.

Stuart Black jedno je od poznatijih lica FPS industrije, a takvu je slavu postigao zbog rada na pucačkom megahitu imena Black za prošlu generaciju konzola te zbog rada na njegovom spiritualnom nasljedniku – Bodycountu. Enemy Front, FPS naslov smješten u doba Drugog svjetskog rata, trebao je biti njegov naredni hit i igra koja će usmjeriti City Interactive na pravi put. Iako ova druga mogućnost na neki način i dalje stoji, danas je postala djelomično upitna nakon što je objavljeno kako su se Blackov put i onaj City Interactivea danas razišli zbog neslaganja vizija i interesa.

Black inače ima povijest odustajanja od projekata koji su već u razvijenoj fazi produkcije, a to se očito dogodilo i ovaj put. Odlaskom Blacka, City Interactive je mogao napraviti neke bitne promjene u igri, a o njima se raspričao Marek Tyminski koji je izjavio sljedeće:

“Odlučili smo objaviti medijima kako smo napravili velik broj bitnih promjena u igrinoj priči, a tim promjenama je podlegao i glavni lik. Trenutno radimo na tim elementima, a u tome nam pomaže Mark Bristol (zaslužan za vizualan dizajn Dooma 4). Nedavno smo dodali i multiplayer mod za što je zaslužan naš rumunjski tim.”

Marshall Zwicker, podpredsjednik sjevernoameričkog marketinškog odjela tvrtke, takve je navode potvrdio i izjavio: “Sukladno informacijama koje smo dobili od vanjskih suradnika odlučili smo napraviti drugačiji pogled na gameplay, priču i likove potpuno različit od originalne vizije. Trenutno surađujemo s Markom Bristolom i smatramo da pravimo neke zbilja utjecajne promjene.”

Kako će na kraju Enemy Front izgledati još nam nije jasno, ali znamo da se igra i dalje razvija u CryEngineu 3 te da je izlazak za PC, Xbox 360 i PlayStation 3 još uvijek u planu. Black je inače na svom LinkedIn profilu objavio kako se baca u indie vode, a gdje će promjene u igri odvesti City Interactive još trebamo vidjeti.

Komentari (4)

  • -Aragorn-

    12.10.2012 - 13:47

    nadam se da će bit nešt dobro .Uvijek volim dobre WW2 šore

  • dado01

    12.10.2012 - 14:32

    Black je nikada nadmašena pucačina. I dan danas volim odigrati tu ludu igricu. Predobar.

  • Dishonored

    12.10.2012 - 15:12

    I dalje je nepoznat datum izlaska steta!?

  • Ipe77

    12.10.2012 - 15:26

    ma nema to single player pucačine do Brothers In Arms hell's highway

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?