HCL.HR

Tvorac Monkey Islanda želi otkupiti prava na igru od Disneya

Zoran Žalac 24.05.2016.   •   1 komentara


Disney je u vlasništvu starih franšiza LucasArtsa, no ne pokazuje interes da ih oživi. Tvorac Monkey Islanda Ron Gilbert stoga se ponudio da ih otkupi.

pirates-monkey-island

Otkako je LucasArts postao dio prošlosti, a zatim i Disneyjeve kolekcije „igračaka“ samo je Star Wars profitirao po pitanju videoigara koje su udijeljene Electronic Artsu. Međutim, LucasArtsovi klasici avanturističkog žanra ostali su zapostavljeni te je upitno što će ubuduće biti s njima. Istina, bili su zapostavljeni još dok su bili i pod LucasArtsom, no zadnjih godina iznimno je popularno oživljavanje starih serijala, makar i u Remaster oblicima.

S obzirom da Disney ne pokazuje planove za serijale kao što su Monkey Island i Maniac Mansion, njihov tvorac Ron Gilbert putem Twittera ponudio se da otkupi prava na te igre. Preciznije rečeno, zavapio je da mu ih Disney proda, a n bi ih platio stvarnim novcem, što zapravo nije formalna ni ozbiljna ponuda.

Ipak, bilo bi interesantno kad bi se Gilbert dokopao Monkey Islanda. Serijal je zadnji put uskrsnuo 2009. godine u rukama Telltalea, no fanovi zasigurno ne bi imali ništa protiv da se vrati u klasični 2D oblik, s obzirom da su Remasteri originala bili dobro prihvaćeni. Gilbert trenutno radi upravo na jednoj takvoj 2D avanturi zvanoj Thimbleweed Park, u kojoj s parom detektiva istražujemo umorstvo u istoimenom gradiću.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Grunf_ze_Flyer

    24.05.2016 - 17:11

    Da mu i fali love on bi mogao pokrenuti kickstarter i skupio bi sumu bez problema.Sve kampanje za oživljavanje franšizama uspjevaju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?