HCL.HR

Tvorac Walking Deada nije sretan zbog Game of Thrones spoilera

Zoran Žalac 04.06.2016.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Način na koji će se priča serijala A Song of Ice and Fire završiti bit će prijevremeno otkriven u TV seriji Game of Thrones, a tvorac popularnog The Walking Deada misli da se to moglo izbjeći.

got-demon

Televizijske serije Game of Thrones i The Walking Dead nisu si izravna konkurencija, ali dijele određene sličnosti zbog kojih je svako spominjanje u zajedničkom kontekstu interesantno. Obje serije su među najgledanijim TV sadržajima u SAD-u i ostatku svijeta, obje su adaptacije nekog predloška i obje funkcioniraju na istom principu – svi su likovi potrošni materijal.

Međutim, Game of Thrones se razlikuje od Walking Deada jer je pričom već prestigao originalni materijal Georgea R. R. Martina, dok se Walking Dead trenutno drži na dvije trećine obrađenog materijala. Za fanove knjiga A Song of Ice and Fire serijala to je loša vijest jer će TV serija otkriti kako završava priča prije nego Martin dovrši preostale knjige.

I premda se neki fanovi tješe time da serija neće imati istu priču kao i nadolazeće knjige, trenutna sezona Game of Thronesa u više je navrata pokazala kako neće zaobići velike spoilere, primjerice kako je Hodor postao Hodor tako što je Hodor Hodor dok je Hodor, a Hodor Hodor Hodor na Hodor pa su Hodor Hodor, Hodor.

Uvod se malo odužio, ali vijest je ta da je tvorac The Walking Deada Robert Kirkman u intervjuu za Rolling Stone progovorio kako je razočaran načinom na koji su George R. R. Martin i TV kuća HBO riješili situaciju oko Game of Thronesa i spoilera za čitatelje knjiga. Kirkman je uvjeren da je Martin tvorcima serije trebao reći da sami smisle nastavak priče koji nema veze s njegovom vizijom kako A Song of Ice and Fire završava.

Premda u Kirkmanovom komentaru ima neke logike, kada su u pitanju spoileri i njegov The Walking Dead, fanovi TV serije imali bi vlastite kritike na to kako je on pustio da se tvorci TV serije obračunavaju sa spoilerima. Naime, tajnost oko eventualnih spoilera za finale prethodne sezone TWD-a bila je nenormalna do te razine da su vlasnici prava na seriju preuzeli popularnu stranicu na Facebooku The Spoiling Dead Fans. Na kraju se, međutim, ispostavilo da je sve to bilo krajnje nepotrebno jer završnica sezone nije ni mogla biti spoilana u pravom smislu riječi s obzirom da je završila cliffhangerom, a ni sami glumci nisu bili upućeni u to što slijedi dalje.

Komentari (8)

  • edviiN

    04.06.2016 - 16:17

    Hodor….Hodor…..

  • IJM

    04.06.2016 - 18:06

    TWD smeće za glupe amere

    • ichtot

      @IJM, 04.06.2016 - 22:37

      serija je super i o ukusima se ne raspravlja

  • DjokaBA

    04.06.2016 - 20:03

    Vec je izjavio da se to salio..

  • RedEy3

    04.06.2016 - 23:35

    Po meni je ok, jer njegov strip vak i onak varira strašno od serije ali su opet sve bitne stvari iste. Koliko se sjećam glen umire

  • Negan

    05.06.2016 - 16:08

    Taman posla pa ce on imati nesto za reci. Cijenim njegov strip do zla boga, ali serija je cisto americko low-budget smece. Ako me pamcenje dobro sluzi do prison arca u stripu su dosli u mozda prvih 20-ak chaptera, dok su seriji za to trebale 2 i pol sezone. To je cisto razvlacenje radnje i ne moze se opravdati jer je strip bio (i jos je uvijek) dosta ispred serije. Filler epizode (prakticki pola prve i cijela druga sezona, a velik dio pete i seste) necu ni brojati vise. Martin je ogromna ljencina, ali njegovo je djelo na potpuno drugoj razini nego Kirkmanovo, a i u potpuno drugom formatu.

    • tryon

      @Negan, 06.06.2016 - 22:57

      ovdje komentira odluku prenošenja priče, ne kvalitetu serije

    • Negan

      @tryon, 07.06.2016 - 07:43

      Opet, to sto je TWD dozvolio da naprave cirkus od serije i zaobidju pola radnje mu i nije neki argument.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?