HCL.HR

Tvorci BioShocka nadaju se da želite igrati The Black Glove

nebel 07.10.2014.   •   3 komentara


Dio zaposlenika bivšeg Irrational Games studija priprema novu igru pod nazivom The Black Glove, za čiju izradu preko Kickstarter kampanje traže pola milijuna dolara.

Izbjeglice Irrational Gamesa, koji se raspao unatoč hvaljenim BioShock igrama, osnovale su novi Day For Night Games studio te danas predstavili svoj prvi projekt kojega planiraju financirati putem Kickstartera. The Black Glove je avantura iz prvoga lica koja baca rukavicu u lice klasičnim zamislima u vezi toga što jedna igra treba biti.

Naime, to je uvrnuto, surealno iskustvo s čudnim likovima koji žive u kazalištu iz 1920. godine zvanom The Equinox. Kazalištem između ostaloga vladaju čudna logika snova i neobjašnjive svemirske rupe, a vaš je zadatak da unaprijedite umjetničke radove njegovih stanara tako da izvršite interakciju s četvrtom dimenzijom. Ok, ovo je zvučalo čudno, no možda vam bude jasnije kada pogledate sljedeći video.

Dakle, u igri ćemo moći utjecati na filmaša, glazbenika i konceptualnog umjetnika pomoću 8-bitne vidoigre, animea, cyberpunka, B-filmova, pop-arta iz 60-ih i slično. To bi trebalo omogućiti različite lude kombinacije i scenarije, tako da će igra biti namijenjena višestrukom prelaženju. Naravno, ukoliko uopće dosegne zacrtanih 550 tisuća dolara na Kickstarteru. S obzirom na dosta zamršen koncept, to bi joj moglo biti dosta teško. Ipak, viđali smo i čudnijih stvari, pa tko zna – možda nas Kickstarter zajednica iznenadi.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?