HCL.HR

Tvorci Oculus Rifta željeli bi da njihov uređaj jednom bude besplatan

ToxarE 16.07.2013.   •   8 komentara   •   Tehnologija


Headset za virtualnu stvarnost Oculus Rift u startu će koštati nešto manje od next-gen konzola, no njegovi tvorci nadaju se da će različitim strategijama u budućnosti moći spustiti cijenu uređaja.

U razgovoru za Edge Online magazin, Brendan Iribe, CEO Oculus VR-a, tvrtke iza obećavajućeg VR headseta Oculus Rift, otkrio je kako kompanija razmišlja o različitim strategijama i partnerstvima kako bi svoj uređaj što povoljnije plasirala što većem broju korisnika.

„Što je cijena niža, publika je šira. Imamo svakakve fantazijske ideje. Željeli bismo da jednoga dana Oculus Rift bude besplatan i razmišljamo kako se možemo približiti tome. Jasno je da to nije ostvarivo u startu. Mi trenutno ciljamo na okvirnu cijenu od 300 dolara, ali postoji mogućnost da uređaj bude mnogo jeftiniji od toga s nekoliko različitih partnerstva i strategija.“

„Možete zamisliti da ako Microsoft i Sony mogu subvencionirati konzole jer zarađuju dovoljno na softveru i ostalim područjima, onda postoji i mogućnost da bi i Oculus, u partnerstvu, mogao biti subvencioniran. Recimo da postoji neka igra za VR koju svi vole i svatko ju je igrao, a mi smo na temelju toga zaradili 100 dolara na mjesec – ili čak 10 dolara – u jednom trenutku hardver bi mogao postati dovoljno jeftin, a mi bismo zarađivali dovoljno da možemo besplatno dijeliti headset.“

„Još nismo ondje, ali cijelo vrijeme razmišljamo o tome – kako bismo ovo mogli učiniti besplatnim? Želimo da se svi igraju uz Oculus Rift, a što je uređaj jeftiniji više će ga ljudi kupiti. Danas je to dev kit po cijeni od 300 dolara, ali razmišljamo kako ga učiniti dostupnim što većem broju ljudi.“ – izjavio je Iribe za Edge Online.

Komentari (8)

  • Black op

    16.07.2013 - 13:22

    To CIA sigurno zeli da preuzme kontrolu nad nasim mozgovima…ili da nas oslijepi 😀

  • Sandeagledhorn

    16.07.2013 - 14:54

    svaka cast 😀

  • BsTyLer

    16.07.2013 - 18:55

    Budućnost gaminga to se čeka da pade cijena a ne nekakva konzolica/mikrovalna!

  • Adam Jensen

    16.07.2013 - 20:59

    Ja bih prvo sačekao da vidim njihov uticaj na zdravlje. Ovo su prvi prototipi i treba to još usavršit prije nego uđe u masovnu upotrebu. Ja ovu stvar nikada ne bih prednaručio na kickstarteru prije nego bude 100% sigurno po zdravlje.

    • maxim.x

      @Adam Jensen, 16.07.2013 - 21:09

      To nikada nece biti sigurno za zdravlje, odnosno za vid. Kada koristis to doslovno cijelo vrijeme gledas na udaljenost od nekoliko centimetara sto za oko predstavlja veliki napor. A naravno ako si pravi gamer koristio bi to po nekoliko sati dnevno 🙂

    • Apocalypse4987

      @Adam Jensen, 16.07.2013 - 22:38

      a pusti monitori i ekrani u koje buljimo satima su inaće dobri za vid?

    • maxim.x

      @Adam Jensen, 17.07.2013 - 15:18

      Monitor ti nije fiksiran na 3 cm od oka 🙂

  • Metalni

    18.07.2013 - 21:49

    Sjećam se tih prvih VR kaciga iz 90-ih godina koje sam vidio na sajmu elektrotehnike i računarstva- čak sam ih ih probao… tada se mislilo da ima potencijala u tome, no evo i poslije skoro 20 godina- skoro pa ni makac.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?