HCL.HR

Tvorci Trinea najavili stealth igru Shadwen

Zoran Žalac 05.12.2015.   •   1 komentara


Trine 3 možda nije bio uspješan kako se očekivalo, ali je postavio temelje razvojnom timu Frozenbyte za nešto sasvim novo – stealth avanturu u kojoj se manipulira tijekom vremena.

Prije nekoliko mjeseci razvojni tim Frozenbyte doveo se u nezgodnu situaciju kada je prebacivanje svog Trine serijala u 3D okružje uzeo veći zalogaj no što je mogao sažvakati. Trine 3 je zbog prelaska u 3D po mnogo čemu ispao inferioran u odnosu na prijašnje igre, a negativne kritike u pitanje su dovele budućnost serijala, pa i samog razvojnog studija.

Međutim, ako je Trine 3 nečemu doprinio onda to jasno možemo vidjeti na Shadwenu – upravo najavljenoj novoj igri Frozenbyte studija. Riječ je, naime, o 3D stealth avanturi koju pokreće isti pokretač kao i Trine 3, a i dobar dio materijala samo je prebačen u novi kontekst. Radi se tu o igri u kojoj imamo zadatak ubiti kralja u ulozi ubojice Shadwen, koja ima specifičnu sposobnost kontroliranja protoka vremena.

Naime, u ovoj se igri vrijeme kreće kada se kreće i glavni lik. Nije to naročito originalna mehanika – vidjeli smo to još i u Braidu, a na toj se mehanici temelji i nadolazeći FPS Superhot. Ipak, treba priznati da bi ista mogla biti zanimljiva kad joj se pridoda naglasak na iskorištavanje fizičkog modela igre. Sve u svemu, Shadwen obećava da će nas svojim pristupom natjerati da razmislimo o etičkim implikacijama svojeg čina prije nego ga sprovedemo u djelo.

Shadwen za sada nema najavljene platforme, a plan je da izađe u prodaju tijekom 2016. godine. Kako će Frozenbyte isfinancirati takav projekt ako nisu imali novca ni za dovršavanje Trinea 3, za sada još nije poznato.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?