HCL.HR

Tvorci Witchera oglasili su se o negativnim kritikama za uvjete rada

Zoran Žalac 16.10.2017.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Voditelji studija CD Projekt RED poručili su fanovima da su negativne kritike njihovih bivših zaposlenika sastavni dio industrije te da ne utječu na razvoj budućih igara.

cyberpunk-2077 (1)

Prije nekoliko tjedna u fokus su došle informacije o tome kako poljski studio CD Projekt RED nije fantastična tvrtka kakvom ju se često prikazuje te s obzirom na imidž koji ima u očima svojih fanova. Bivši zaposlenici iste na stranici Glassdoor tako su se, uglavnom anonimno, požalili da u timu koji je napravio Witcher igre trenutno vlada pravi kaos. Glavna primjedba nekolicine bivših zaposlenika jest ta da je vodstvo tvrtke nesposobno za upravljanje velikim brojem ljudi te da se polovicu vremena ne zna tko pije, a tko plaća.

Vijesti o ovome došle su i do samih osnivača CD Projekta koji su odlučili reagirati na kritike jer su se neki fanovi zabrinuli da je njihova iduća igra, Cyberpunk 2077 možda u problemima. Iz CD Projekta ističu kako im je u interesu učiniti svoj studio što ugodnijim radnim mjestom za svakoga, ali da imaju određene principe rada kojih se ne namjeravaju odreći.

“Naš pristup izrade videoigara nije za svakoga. Često zahtjeva svjestan trud da se ‘ponovno izumi kotač’ – čak i ako zaposlenik osobno misli da sve radi kako treba. Mi vjerujemo u ponovno izmišljanje kotača svaki put kad god je to potrebno za bolju igru. To je ono što stvara inovaciju i dopušta nam da kažemo da smo teško radili na nečemu što vrijedi vašeg teško zarađenog novca.” – stoji u objavi.

Što se Cyberpunka 2077 tiče, iz CD Projekta nas uvjeravaju kako sve ide prema planu, a cijena za izradu odlične igre trenutno je šutnja developera.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • JogurtNinja

    16.10.2017 - 22:18

    da budem iskren, ovoga bi trebalo biti vise na trzistu jer mi je pun kufer alfa i beta verzija igara koje se placaju abnormalno puno…

    • ihneacho

      @JogurtNinja, 17.10.2017 - 09:50

      ja nikad nisam igro te alfa bete delte verzije a kamoli platio early acces, zapravo jesam ako je besplatna i ako ima smisla kao ona za bf1

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?