HCL.HR

Twitch dobiva značajne promjene i poboljšanja

Zoran Žalac 26.09.2015.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Twitch je najavio kako će njihova streaming usluga početkom iduće godine dobiti nekoliko značajnih promjena i poboljšanja koje će korisnicima olakšati iskustvo korištenja iste.

Twitch je zadnjih godina eksponencijalno porastao po popularnosti, no u isto vrijeme nije baš napredovao na polju funkcionalnosti. To bi se početkom 2016. godine trebalo promijeniti, najavljeno je danas na TwitchCon konvenciji. U prvom redu, Twitch će prestati biti samo usluga za stream videa – korisnici će uskoro moći postavljati naknadno snimljen sadržaj, kreirati vlastitu (naslovnu) sliku za njega i raditi playliste takvog sadržaja.

Unaprjeđenja će potom dobiti i sam player za reproduciranje video sadržaja. Umjesto dosadašnjeg Flash+HTML5 formata u potpunosti će preći na HTML5, što bi trebalo rezultirati bržim i kvalitetnijim prikazom sadržaja. Uz to, uskoro stiže i odgovarajuća aplikacija za PlayStation.

Ovakve promjene u Twitchu očito je „isprovocirala“ pojava YouTube Gaming usluge. Iako je i ona sama još uvijek u povojima te početnoj fazi razvoja, još jednom se pokazuje kako je konkurencija uvijek dobra stvar za same korisnike, odnosno potrošače.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?