HCL.HR

Twitch očekivano zabranio japanski „budite psihopat“ simulator

Juraj Bevandić 22.01.2016.   •   6 komentara


Japanski Yandere Simulator prikazuje srednjoškolski život na zapadnjacima stran način uz seksualizirane maloljetnike, svakodnevno nagovaranje ljudi na suicid i ubijanje kolega, pa nije čudo da ga je Twitch zabranio na svojim streamovima.

yandere-simulator

Iako je igra još u Early Accessu, Twitch je zabranio streamanje Yandere Simulatora na svojoj usluzi. Još nisu izdali puno objašnjenje, ali sve postaje prilično jasno kada čujete o kakvoj je igri riječ.

Yandere Simulator stavlja vas u ulogu zaljubljene srednjoškolke koja ima deset dana da osvoji srce svoje simpatije, ali pritom svaki dan mora ukloniti neku drugu kandidatkinju s puta. To radite tako da mijenjate svoje donje rublje koje vam daje posebne sposobnosti i onda kolegice jednostavno ubijete na jedan od kreativnih načina, otmete, nagovorite na suicid ili toliko društveno sabotirate da im uništite život.

I developer i fanovi tvrde da igra uopće nije toliko grafički eksplicitna niti nasilna te da su igre iz Mortal Kombat, GTA i Witcher serijala samo neke od puno nasilnijih igara na tržištu.

Igrači čak tvrde da je cijela igra očito šala i pritom jako komična i zabavna.

Twitch ipak ima svoju povijest s nultom tolerancijom u vezi ovakvih odluka, kao primjerice prošle godine kada su zabranili kontroverzni Hatred koji je na sličan način zajednica pokušala obraniti od optužbi. Jasno je svima da je to samo videoigra, no radi prirode ovog naslova možda i je pametnije za dobrobit gaminga i igrača ne riskirati bilo kakve slučajnosti i poveznice sa stvarnim tragedijama ove vrste.

Jeste li vi ikada čuli za Yandere Simulator? Treba li ga zabraniti ili je to sve samo dobra šala? Javite u komentarima što vi mislite.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • RedEy3

    22.01.2016 - 18:43

    Zvuči zabavno

  • RedEy3

    22.01.2016 - 18:44

    Ima igra na steamu gdje igraš u ulozi bebe i moraš se ubit dok je drugi igrač tata i mora te pazit. Možeš se speći ko picek, utopiti u kadu, popiti kemikalije itd… Pa je ljudima ultra zabavana i nisu zabranjeni streamovi.

    • KarloKarlec

      @RedEy3, 23.01.2016 - 17:03

      zato jer je ovo puno drugačije od Don’t Kill The Baby, ono je očigledno šala i nema nekog grafičkog nasilja, krvi itd

    • RedEy3

      @KarloKarlec, 23.01.2016 - 19:17

      Jesi pogledao gameplay ove igre? Isto je očito šala, samo netko operiran od humora ne bi to primjetio. Totalni crni humor.

  • Negan

    22.01.2016 - 22:50

    Treba zabraniti kurvice i sponzoruse koje streamaju na twitchu. To bi im trebao biti prioritet. Ne sjecam se kad sam zadnji put vidio normalnog zenskog streamera. O cek, nisam, jer ne mozes doci do takvih od ovih kravetina.

  • Dragan[MKD]

    22.01.2016 - 23:46

    Mislim da sam ovu igri video kod PewDiePie ako je ta ista, nz ne pratim lik puno. Ali mislim da se radio nesto so Sempai i kao nesto trebas osigurati njegova naklonost lol. Dok ovo pisem zvuci mi zanimljivo da ubijem neki sat u igri. Ali ako je okej za Youtube to da strima, zasto ne bi bio u redu Twich.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?