HCL.HR

U Hrvatskoj dostupna licencirana Intel Extreme Masters gaming računala

sponzorirani članak 18.03.2016.   •   ESL


Gaming mašine kakve profesionalni gameri koriste na velikim Intel Extreme Masters turnirima dostupne su u ograničenoj seriji u Hrvatskoj – kupite li ih sada dobivate i nekoliko PC igara potpuno besplatno.

intel-extreme-masters-clanak

Na velikim Intel Extreme Masters turnirima ESL-a ponekad se igra po cijele dane pa je jasno da računala na kojima se profesionalni gameri tamo natječu moraju biti vrhunska. Ne samo po pitanju performansi, već i po pitanju stabilnosti u svakom pogledu. Tehnički problemi s računalima mogu odužiti cijeli event, razočarati igrače i mnogobrojno gledateljstvo, ali i baciti ljagu na još uvijek rastuću esports scenu općenito.

Bilo bi zgodno nabaviti jednu takvu gaming mašinu, zar ne? E pa sada je to moguće i u Hrvatskoj, a svaki kupac takvog računala će dobiti popularne PC igre Just Cause 3 i Rainbow Six: Siege potpuno besplatno, kao i voucher za besplatan premium sadržaj u popularnim F2P naslovima Warface i World of Warships.

Links je u ekskluzivnoj suradnji s ESL-om složio dvije konfiguracije posebno krojene po visokim standardima Intel Extreme Masters turnira, čemu osim pomno probranih komponenti u kućištu svjedoči i posebna holografska naljepnica i licenca.

Računala nose naziv Links IEM Challanger i IEM Champion, a iako vizualno djeluju vrlo slično jedno drugome jer imaju istu matičnu ploču, kućište, SSD, HDD i vodeno hlađenje, razlika je u snazi, napajanju, kao i u cijeni.

IEM Challanger je jeftinija opcija s Intel i5 6600k procesorom, 8GB DDR4 RAM-a i GeForce GTX 960 karticom iz Gigabytea, dok se u skupljem i snažnijem IEM Champion modelu skriva i7 6700k procesor, 16GB DDR4 RAM-a i GeForce GTX 970 kartica, također iz Gigabytea.

Detaljnije specifikacije i cijenu provjerite na stranicama Linksa, a ako vas besplatne igre i atraktivno osvjetljenje u tom krasnom IN WIN kućištu privuku na kupnju, imajte na umu da bi bilo dobro naručiti ih putem Linksova webshopa, jer tako dobijete 5% nižu cijenu, odnosno možete uštedjeti preko 500kn. Osim toga, Links će vam potpuno besplatno dostaviti računala na kućnu adresu.

Na ova IEM računala dobivate i pet godina garancije, uz jednogodišnji servis u Linksu, a kupnjom upravo ovih modela ujedno podržavate eSports scenu jer dio prihoda od njihove prodaje ide na nagrade na IEM turnirima.