HCL.HR

U pripremi je i Final Fantasy 12 HD remaster

Zoran Žalac 03.08.2015.   •   5 komentara


U nimalo iznenađujućem razvoju događaja, aktualne konzole uskoro bi mogle dobiti preradu PS2 klasika koja bi upotpunila kolekciju prerada Final Fantasy igara treće generacije.

Čini se kako na najavu svake nove igre dobijemo i najavu HD Remastera starijih igara. Čak ni prijašnja generacija konzola nije imala toliko ponovljenih izdanja, a s obzirom da su ona financijski isplativa ne izgleda kao da će uskoro prestati izlaziti.

Među Remasteru sklonim igrama posebno se ističe Final Fantasy serijal, koji je već dobio dvije-tri HD prerade (Final Fantasy X / X-2 HD Remaster, Final Fantasy Type-0 HD) na aktualnim konzolama, a već ima novu u pripremi. Naime, dirigent glazbe za FF Distant Worlds najavio je kako Square Enix priprema remake svog PS2 klasika, a isto je potom potvrdio Hitoshi Sakimoto koji je skladao glazbu za Final Fantasy 12.

S obzirom da je od izlaska igre prošlo osam godina i da se ista još uvijek može zaigrati samo na matičnoj PS2 konzoli, HD Remaster donekle ima smisla – pogotovo ako dođe prije 15-ice ili prave prerade kultnog FF7. Ipak, više o tome znat ćemo kad dočekamo službenu objavu Square Enixa.

Komentari (5)

  • adycro

    03.08.2015 - 11:48

    Jedna od igara koju sam najvise igrao na PS2, a ujedno i jedan od najbolji FF nastavaka osobno. Tako da definitivno se radujem ovoj vjesti ^^ Nadam se da ce se ugoditi i PC igracima s ovom preradom.

    • Mirek

      @adycro, 03.08.2015 - 12:55

      I meni osobno najdraži FF i definitivno najbolji sustav borbe ikad.
      Inače najviše sati imam u Chrono Crossu, ali nikad nisam mogao podnjeti područija gdje su mobovi na metar jedan od drugog i load screenove prije borbe, znam da nije moglo bez njih zbog hardverskih (ne)mogučnosti na PS1, ali su zaista bili naporni. Zato sam fight sistema u FF12 bio oduševljen

  • DjokaBA

    03.08.2015 - 13:07

    Ovi Japanci sta rade, samo prave remastere i remakeove… resident evil i final fantasy pogotovu.. sta ti je nedostatak novih i svezih ideja… mada na kraju krajeva bolje i ovo da se igra u HD, nego da prave nemastovite i iste nastavke.

    • Lopov

      @DjokaBA, 03.08.2015 - 17:31

      Za 5 godina će vijerovatno izać Full HD remaster od HD-a remaster-a.

  • emixman

    03.08.2015 - 23:24

    Jaoooo pa koliko sam ja ovo puta odigrao.Nedavno sam je opet prešao, jedva čekam da izađe.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?