HCL.HR

U prodaji nova Crusader Kings 2 ekspanzija

Ante Malenica 28.05.2013.   •   3 komentara


Ako ste ljubitelj svjetonazorskih (križarskih) ratova u srednjovjekovnom okruženju kroz formu igre Crusader Kings 2, ovo je dodatak koji ste čekali.

Paradoxovu strategiju Crusader Kings 2 od danas (28.5.) je moguće obogatiti novim proširenjem naziva The Old Gods. Po cijeni od 14,99€, igrači dobivaju priliku krenuti sa svojom avanturom 200 godina ranije, tj. od 867. godine nove ere, preuzimajući ulogu čelnika jedne od moćnih feudalnih obitelji. Ideja je ista kao i ranije – kroz krvoločni sukob za zemlju, moć, novac i naklonost pape, postati najutjecajnija obitelj srednjovjekovne Europe.

Kako bi iskusili dio novina ove ekspanzije, nije loša ideja otići na onu suprotnu “pogansku stranu”, s ciljem preuzimanja novih uloga koje donosi ovo proširenje – riječ je o poglavici Pagana ili vladaru Zoroastrijanaca (op.a. ovo potonje nema veze sa sljedbenicama Zoroa, nego je riječ o pobornicama monoteističke religije zoroastraizam s područja današnjeg Irana).

Dakle, imamo sukob kršćana, muslimana i pobornika starih bogova s kojima se načelno bavi ova ekspanzija. Zainteresirani dodatne informacije mogu pronaći na službenim stranicama ili u trećem dev diaryju koji u video formi opisuje način na koji se konkretno obogaćuje ova zanimljiva strategija.

Komentari (3)

  • HistorixCRO

    28.05.2013 - 23:17

    meni se ne sviđa kako su podijelili igricu ovako. kad će izbačena samo su se kršćani mogli igrat. kasnije je došao DLC za muslimane i sad ovo :/

    • rejn?er

      @HistorixCRO, 29.05.2013 - 10:59

      zašto ti se nesviđa, svejedno je 1 playthrough od 1066. do 1453. trajao mnogo više nego što 3 moderna fps-a današnjice traju.

      kad mi završe mature mogo bi isprobat ovo i od neretve proširit paganizam u hrvatsku :DDDDD

    • RedBaxter

      @HistorixCRO, 29.05.2013 - 14:06

      To i je poanta: iako je igra na tragu jedinice i dvojke u sluzbi ulaska u svijet europskog srednjovjekovnog feudalizma, postoji puno siri kontekst spreman za razvijanje serijala, a Paradox ga je odlicno iskoristio ukomponiravajuci i poganske i islamske karakteristike protofeudalizma

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?