HCL.HR

U Sonyju razmatraju Early Access program za PlayStation 4

nebel 11.07.2014.   •   5 komentara


Steamov Early Access model širi se kao požar. Ili, točnije rečeno – širi se njegova ideja čiji potencijal prepoznaju i u Sonyju i u Microsoftu.

Val Early Access formata na Steamu nikako se ne smanjuje, što je jasno vidljivo i na top listama najprodavanijih naslova gdje se nalazi po nekoliko igara (i to sasvim pri vrhu) koje su u suštini nedovršene. Upitno je hoće li se taj val smanjiti ili povećati, no nije upitno hoće li i stati. Naime, čini se kako će taj razvojni model plaćenih alpha inačica prerasti okvire PC platforme na kojoj je i nastao.

Sony je tako u intervjuu za portal Gamasutra otkrio da trenutno ima planove za dovođenje Early Accessa na PS4. Za sada su to samo planovi, ali izgledno je da bi se jednoga dana mogli sprovesti u djelo. „To je jedna od većih konverzacija koje imamo interno, to koji su standardi koje treba ispuniti da bi se igra mogla lansirati, Ne želimo da neko nasrne na neku igru, očekuju puni proizvod i ima negativno iskustvo zbog toga. Dakle, raspravljamo unutar sebe, kako što izgleda, koje su prednosti…. Takve stvar. Nemamo još konkretnih detalja, ali to je nešto što nam je stalno u umu.“ – izjavio je potpredsjednik SCEAAdam Boyes.

Interesantno, i u Microsoftovom kampu prate i promatraju situaciju, premda vjeruju da smo još daleko od toga da na konzolama dobijemo mogućnost igranja alpha verzija igara.

Komentari (5)

  • liam

    11.07.2014 - 16:16

    Vec neko vrijeme mi igramo alpha,beta verzije igara. Malo koja da je dovrsena…

  • tryon

    11.07.2014 - 16:28

    ajme pa taj early acces nikom nista dobro nije donio.

  • Lopov

    11.07.2014 - 18:16

    Zakon tržišta.

  • MoGaming

    11.07.2014 - 19:48

    nisu konzole za ovog,neće ovo dobro proć

  • Moke

    11.07.2014 - 21:06

    siri se kao spolna bolest…..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?