HCL.HR

U studenom preživljavamo kao civili u igri This War of Mine

Stjepan Fikter 31.10.2014.   •   2 komentara


11 bit studios objavio je da ćemo od 14. studenog proživljavati sve patnje i strahote koje donosi rat kroz očiju civila u igri This War of Mine.

Kada se spomenu ratne igre prva asocijacija je obično igranje kao vojnik, plaćenik ili neki slični stereotipni, nabildani muškarac s velikom puškom. No, 11 bit studios sa svojim naslovom This War of Mine odlučio je pokazati i drugu stranu rata kroz oči civila. Naime, umjesto puške, ovdje će glavnu ulogu imati zalihe raznih stvari bitnih za preživljavanje pa tako zavoj može biti vrjedniji od dijamanta u određenim situacijama.

Pisac Pawel Miechowski koji je zadužen za radnju kaže: “Pronašli smo neke vrlo groteskne činjenice. Pronašli smo nešto groteskno gdje god da smo gledali tijekom istraživanja. U Sarajevu koji je imao vrlo dobro dokumentiranu opsadu, votka je bila najbolji predmet za trgovanje. To je groteskno, zar ne? Koristili su votku za čišćenje rana, za piti kada su trebali veselje te za trgovanje namirnicama koje su trebale proći. Votka i cigarete. Nakon Drugog svjetskog rata, službena valuta u Njemačkoj bile su cigarete. Trgujete predmetima za predmete tijekom rata. Nema više novca.”

Uz datum izlaska postavljen na 14. studeni kada će se This War of Mine pojaviti na Steamu, objavljen je i gameplay trailer koji zorno pokazuje kakve patnje i strahote civili proživljavaju dok se u pozadini odvijaju krvave i bučne borbe.

Komentari (2)

  • rock

    31.10.2014 - 13:18

    Ovo me podsjeca na Deadlight, igrace se sa uzivanjem 🙂

  • goldfinger

    31.10.2014 - 21:01

    Zanimljivo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?