HCL.HR

Ubisoftu se Nintendo NX sviđa jer tvorcima igara dopušta riskiranje

Zoran Žalac 22.09.2016.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Predsjednik Ubisofta već je nekoliko puta naglasio da se raduje ponovnoj suradnji s Nintendom, a sada je pojasnio i zašto.

Ubisoft je jedna od prvih izdavačkih kuća koje su zdušno stale uz još neotkrivenu Nintendo NX konzolu. Doduše, stali su uz nju kroz Just Dance serijal kojega ionako izbacuju za sve živo i neživo, ali bez obzira na to, čini se kako NX smatraju uzbudljivom konzolom. Ključ uzbuđenja je u inovativnosti, odnosno prilici za riskiranje s novim idejama.

Kako je Ubisoftov predsjednik Yves Guillemot nedavno naveo za Gamespot, Nintendo NX trebao bi unijeti pomutnju u hardversku stranu gaminga, a to je Ubisoftovim ekipama šansa da se oprobaju u nečemu što inače ne bi nikada napravili.

“Razvijanjem igara za takav hardver možemo smisliti nešto što nismo radili ništa ranije jer znamo da ako smo prvi s tom idejom, ljudi će isprobati našu igru i možda ćemo uspjeti ući u taj novi žanr.” – izjavio je Guillemot dodavši kako se ne boji riskiranja jer se u slučaju neuspjeha uvijek može vratiti na ono za što zna da funkcionira.

Nintendo još nije podigao zavjesu pa za sada možemo samo nagađati što je to inovativno u konceptu njihove nove konzole. Ako je suditi prema dosadašnjim informacijama, to je prijenosna konzola koju je moguće spojiti na TV. Je li to dovoljna inovacija za stvaranje novih žanrova kako to Guillemot navodi – vidjet ćemo iduće godine.

Komentari (5)

  • nikola2222253

    22.09.2016 - 15:30

    Mislim da im to riskiranje bas i nije najpametnije
    .

  • Dragan[MKD]

    22.09.2016 - 15:51

    Sto se ubisofta tice oni da bi mogli izdali bi svoju igru i za tostera, ali boli briga njih za optimizacuju za sve tih platformi

  • Sackboy

    22.09.2016 - 15:52

    “NX trebao bi unijeti pomutnju u hardversku stranu gaminga” – Može li mi netko malo ovo pojasniti?

    • Zoran Žalac

      @Sackboy, 22.09.2016 - 16:12

      Sony i Microsoft se vode politikom da je bitno da je svaka sljedeća generacija konzola hardverski jača. Nintendo se vodi politikom da je važnije od toga da hardver bude iskorišten na nove i drugačije načine. Hardver nisu samo komponente koje su u konzoli, jel, to je i recimo kontroler kao sredstvo koje definira način kako se igre kontroliraju. Pomutnja se recimo dogodila u slučaju Wii konzole koja se jedno vrijeme bolje prodavala sa slabijim hardverom od PS3/X360 samo zato što je imala nešto novo i drugačije. Kasnije su Sony i Microsoft nadoknadili “zaostatak”, ali i sami su morali privlačiti publiku s PlayStation Move i Kinectom, to je bio taj efekt pomutnje, makar i kratkotrajan.

  • gamer00000004

    22.09.2016 - 17:51

    Jel mi mozete molim vas rec s cim Igor snima gameplaye na ps4 konzoli? Uglavnom ono sve sto je snimao o hardveru ne moze snimati 1080p60fps, dok vasi videi se tako vrte… Moze pomoc? hvala 😀 (sori sto pitanje postavljam ovdje, ali nije da imam gdje drugdje pitat ;D)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?