HCL.HR

Ubisoft ublažio zloglasni DRM

Zoran Žalac 04.01.2011.   •   4 komentara


Stalna internet konekcija nije više potrebna kako bi se igrali Ubisoftovi noviji naslovi na PC-u. Assassin’s Creed 2, The Settlers IV i Splinter Cell: Conviction navodno su dobili update koji ublažava rigorozne anti-piratske mjere zaštite.

Stalna internet konekcija nije više potrebna kako bi se igrali Ubisoftovi noviji naslovi na PC-u. Assassin’s Creed 2, The Settlers 7 i Splinter Cell: Conviction navodno su dobili update koji ublažava rigorozne anti-piratske mjere zaštite, te omogućuje igranje bez konstantne veze sa Ubisoftovim serverima, što znači da se igre neće pauzirati ako veza pukne. Ipak, internet konekcija i dalje je potrebna kod svakog pokretanja. Tvrtka se nije službeno oglasila po pitanju ublažavanja DRM-a, a zadnji put kad su to učinili, tvrdili su kako od njega ne namjeravaju odustati iako ga neće integrirati u svaku igru.

Iako ovo je tek mali pomak, nadamo se da će buduće igre biti lišene drakonskih mjera jer je dokazano kako ista zaštita ne koristi nikome jer je davnih dana probijena, a šteti samo kupcima originala.

Komentari (4)

  • Stormrage

    04.01.2011 - 17:58

    Na kraju DRM šteti samo igračima s originalom, a pirati se smiju. 🙂

  • D3lta

    04.01.2011 - 20:30

    zločesti, zločesti pirati s kariba i ostali

  • Praetorian1

    04.01.2011 - 21:13

    Šta je to DRM ja nisam s tim imao problema, mogao sam igrat i netom i kad mi veza pukne. U sloveniji je igra kupljena (Partis)

  • kangarooster

    04.01.2011 - 21:34

    Potpis na Stormrageov post. Takve zaštite prcaju samo poštene kupce, uvijek će se nać netko tko će uspjet razbit zaštitu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?