HCL.HR

Ubisoft više neće raditi igre za stare konzole

Zoran Žalac 13.05.2015.   •   0 komentara


Buduće igre iz Ubisofta bit će namijenjene isključivo PlayStation 4 te Xbox One konzolama, dok će podrška za njihove prethodnike biti svedena tek na Just Dance serijal.

Mora se priznati, Ubisoft zna znanje što se PR tehnika tiče. Naime, jedna od osnovnih tehnika obraćanja javnosti jest ta da ti je, kad imaš neku generalno lošu ili negativnu vijest, s njoj najbolje izaći u isto vrijeme kada i s nekom odličnom vijesti. Ubisoft je učinio upravo to s najavom novog Assassin’s Creeda, a dok su igrači bili fokusirani na tu veliku vijest, onako usputno nam je rečeno kako je The Division odgođen za iduću godinu, te da tvrtka više neće raditi igre za PS3 te X360 platforme.

Dobro, ovo zadnje i nije neko iznenađenje jer Ubisoft za ovu godinu nije ni imao igre najavljene za te platforme, a već su i sa Assassin’s Creed Chroniclesom pokazali da im stare konzole više nisu među prioritetima. Sada je pak službeno potvrđeno kako će jedini aktivni Ubisoftov serijal za PS3/X360 biti Just Dance. Sve druge igre bit će namijenjene PS4/XB1 konzolama. Prošle godine tek je Assassin’s Creed: Unity bio „ekskluzivna“ next-gen igra, dok su Watch Dogs, The Crew i Far Cry 4 imali i verzije za stare konzole.

S obzirom da nitko na našim prostorima ne pleše osim ako to ne radi: a) profesionalno, b) u svatovima i c) u svrhu barenja u kasnim noćnim satima; nikoga zapravo nije briga za Just Dance pa slobodno možemo reći kako ovom najavom prestaje Ubisoftova podrška za prošlu generaciju konzola.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?