HCL.HR

Ubisoftov Child of Light spaja Final Fantasy i Limbo

nebel 19.08.2013.   •   0 komentara


Ubisoft je najavio novi download naslov pod imenom Child of Light. Igra bi trebala biti zanimljivi mješanac između Final Fantasyja i Limboa.

Ubisoft Montreal u pripremi ima novi projekt. Riječ je o download naslovu, točnije rečeno o 2D platformeru kojega će pokretati UbiArt Framework – engine koji koriste igre iz Rayman serijala. Igra nosi naziv Child of Light i opisuje se kao „igriva pjesma“, pa čak i „epska opera“. Sadržavat će elemente RPG-a u smislu unapređivanja lika, kao i kooperativni način igranja.

Najzanimljivije stvar vezane za igru mogle bi biti njezin stil i dizajn. Ubisoftov Patrick Plourde (inače kreativni direktor Far Cryja 3) izjavio je kako igra crpi inspiraciju iz atmosferičnog danskog naslova Limbo te Squaresoftovih PS1 klasika kao što su Final Fantasy VIII te Vagrant Story, pa se Child of Light može promatrati kao nekakav mješanac tih igara.

Nadalje, zanimljivo je da bi stil igre mogao biti dosta ženstven. Kako još nemamo nikakvih materijala teško je reći što to točno znači, ali Plourde naglašava da trećinu razvojnog tima čine žene, što bi se definitivno trebalo osjetiti na igri. Dakako, u najboljem mogućem pozitivnom smislu.

Platforme na kojima će se igra pojaviti nisu spominjane, no rečeno je kako se igra tretira kao next-gen download projekt te da neće dolaziti na mobilne platforme. Inače, interesantno je da ovo uz Raymana neće biti jedina igra na UbiArt Frameworku jer kako otkriva Plourde – Ubisoft trenutno razvija još jedan, zasad nenajavljeni naslov na tom pokretaču.

FORUM: Child of Light rasprava

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?