HCL.HR

Ubisoftov Werewolves Within je najzanimljivija VR ideja do sada

Zoran Žalac 16.03.2016.   •   9 komentara


Werewolves Within pokušat će spojiti specifičnosti društvenih igara sa virtualnom stvarnošću u kojoj ćemo morati izbaciti uljeza.

WerewolvesWithin

Ubisoft je na GDC-u najavio svoju prvu VR igru u produkciji Red Storm Entertainementa, zaslužnog za Rainbow Six Siege. Igra nosi naziv Werewolves Within i zapravo je adaptacija društvene igre koja je pod različitim imenima bila popularna devedesetih godina. Koncept igre je taj da grupa igrača potajno uzima različite uloge, a cilj im je različitim metodama otkriti tko ima negativnu ulogu, najčešće vukodlaka.

U Werewolves Within pet do osam igrača uzima uloge stanovnika srednjovjekovnog gradića Gallowstone koji ima problema s vukodlacima. Likovi sjede u krug uz vatru i pokušavaju odgonetnuti tko je vukodlak, dok vukodlak to nastoji sakriti. Runda traje pet minuta tijekom kojih se igrači mogu dogovarati, javno ili tajno, a nakon tih pet minuta moraju glasati koga će eliminirati, odnosno za koga misle da je vukodlak.

Naravno, dogovaranje ima niz specifičnih poteza, ovisno o ulogama koje igrači dobiju. Gradonačelnik tako može sam odabrati vođu grupe i dati mu dva glasa, trač-baba može doznati uloge dvaju drugih igrača, izdajica pobjeđuje kad pobijedi vukodlak, i sl.

Virtualna stvarnost u ovoj igri očituje se sinkroniziranjem animacije pokreta lica s vašim govorom te gestikulacije rukama i položajem tijela. Primjerice, ako igrate s prijateljem, možete imati tajni način sporazumijevanja gestikulacijom, možete uperivati prstom u druge igrače i tome slično.

Werewolves Within najavljen je za sve glavne VR platforme. U razvoju je tek pola godine pa nije izgledno da ćemo ga vidjeti prije 2017.

Komentari (9)

  • drazensi

    16.03.2016 - 14:31

    zanimljivo 🙂

  • josipk

    16.03.2016 - 14:42

    sve sto predstavlja vr je sranje

    • Alum

      @josipk, 17.03.2016 - 18:44

      Točno! Stvarno su već dopizdili sa tim vr-om. Očito nisam ta generacija. Stariji sam i to me fakat ne privlači. Još sa onim šljrmovima na glavu… Bože xD što je slijedeće? Virtualni blowjob?

  • josipk

    16.03.2016 - 16:57

    istina ivandado

  • NomadCro

    16.03.2016 - 17:38

    Next gen Town of Salem

  • DjokaBA

    16.03.2016 - 17:53

    Ma da, bolje da se okupimo ovako virtuelno i sedimo, nego uzivo…

    • drazensi

      @DjokaBA, 16.03.2016 - 18:22

      Finta ste mi vi ljudi koji su kao gameri i igraju igre po par sati dnevno, a na gaming portalu stalno govore o druzenju uzivo. Zato jer kad igras igre single ili online (kod kojeg se isto virtualno druzis), ti ne oduzima vrijeme za druzenje uzivo.

    • DjokaBA

      @drazensi, 17.03.2016 - 18:15

      Pogresno si razumeo. Igram online igre kao i svi.. ali online igre u kojima cu da pucam, trcim, skacem, letim, ubijam lose ljude i zveri, posecujem mesta koja nikada nisam posetio i jos milion drugih stvari. Ali sta je ovo.. da sedim sa drustvom i da se gledamo preko VR i igramo neku drustvenu igru ? Stvarno, ali stvarno ne vidim smisao toga.

  • Alum

    17.03.2016 - 18:45

    Slažem se!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?