HCL.HR

UEFA Euro 2012 ipak nema 53 licencirana tima

Zoran Žalac 25.04.2012.   •   16 komentara


Gotovo pola reprezentacija u UEFA Euro 2012 ekspanziji za prošlogodišnju Fifu nije licencirano već ih predstavljaju izmišljeni igrači.

Kada je EA Sports početkom mjeseca najavio da će UEFA Euro 2012 ekspanzija za Fifu 12 imati 53 nacionalne reprezentacije, uključujući neke koje nisu bile dostupne u originalu, nitko nije očekivao da će pola tih momčadi biti ispunjeno izmišljenim igračima, dresovima, zastavama itd. Međutim, upravo se to i dogodilo, a nesporazum je postao jasan nakon što je ekspanzija jučer krenula u prodaju.

Ispostavilo se kako je od 53 nacionalna tima licencirano tek njih 29. Ekipe poput Walesa, Slovačke, Estonije, Bjelorusije pa i samog domaćina Ukrajine, tako su prisutne samo djelomično – uz izmišljene igrače. Razočaralo je to kupce koji su na polju licenci očekivali više od Electronic Artsa, no oni pak šalju sljedeću poruku:

„Licenciranje timova i liga je poslovna odluka na temelju veličine tržišta i limitiranih resursa, a unutar tih parametara nismo u mogućnosti postići dogovor sa svim nogometnim savezima kako bismo uvrstili njihove nacionalne momčadi u našu igru.“

Komentari (16)

  • FiXaRa

    25.04.2012 - 11:35

    ko će dat 150 kn za to omg!!!

  • grgoljblaster

    25.04.2012 - 12:23

    fixed: Dakle EA je krenuo Konamijevim putem izdavanja poluzavrsenih fudbalskih simulacija. Sledece godine ce verovatno biti timovi kao sto su *placeholder* sa svetski poznatim igracima poput *player1* i *name_here* (ako moze samo neko od moderatora da obrise moj prethodni post)

  • PavleC

    25.04.2012 - 12:23

    Ne razumem zasto u fifi nema nekih reprezentacija,recimo nema ni srbija ni crna gora,jos dosta jakih reprezentacija nije na spisku.

  • PavleC

    25.04.2012 - 12:25

    Pa umesto sto licenciraju neke potpuno bezveze lige bolje bi bilo da te pare uloze u nesto durgo.

  • Suhopoljac

    25.04.2012 - 12:41

    Ne vjerujem da je velika šteta ako su izostavili Andoru, San Marino, Lihtenštajn, Moldaviju, Kosovo, ali ove malo bolje ekipe je šteta.

  • Pirotehnika

    25.04.2012 - 14:05

    Otvoreno podržavam to što nema Srbije. Tamo fudbalom vlada kriminal a šefovi klubova su mafijaši uključujući i sam državni vrh. Rezultati su na prodaju onome ko ima više para. Šampion Srbije u fudbalu iz lige šampiona ispada od jednog Šamroka (čiji su fudbaleri sve sami radnici kojima je fudbal hobi) a vicešampion može dobiti šampiona jedino ako plate rezultat. O finalu prošlogodišnjeg kupa da i ne pričamo. Zbog politike je smjenjeno par izvrsnih selektora zbog kvaziloših rezultata a igrači se šepure toliko da pravi igrači ne mogu doći do izražaja. Znam da su svi željni para ali oni su toliko prokleti da su u stanju sve učiniti za pare. Ljude povezane sa fudbaskim klubovima hapse zbog pronevjere para isl. Prvo moraju imati fudbal koji se može uopšte zvati fudbalom pa tek onda da se njihova sramna reprezentacija može zvati reprezentacijom koja je dostojna da se uvrsti u tim. S obzirom da fifa ima editor imena igrača, neće biti problem izmijeniti ovaj prestup e. artsa, ali taj DLC je trebao biti mnogo jeftiniji s obzirom na sve ovo. Nedostatak tih reprezentacije koje nisu uvrštene i ne osjeća se. Lično ne znam nikoga ko bi uzeo jednu od tih reprezentacija. Ostale reprezentacije su takve da bi bilo najpametnije da njima uvedu da moraju ići na kvalifikacije za kvalifikacije. Recimo da bi objektivno Srbija trebala da ide na te kvalifikacije u kojima bi vjerovatno bili kraljevi i prolazili bi dalje ali treba ih malo naučiti pameti.

    • Mileni

      @Pirotehnika, 25.04.2012 - 14:10

      Sve to mozes komotno reci i za Hrvatsku, pa cak i Italiju kako stvari stoje. Ne pratim HNL, ne navijam ni za Dinamo, a niti za Hajduk. No liga nam je zalosna i smijesna, vrh HNS-a je kriminalna organizacija koja ne cini nista na pomaku sa dna kojeg smo odavno dotakli. No to nije izgovor da nema reprezentacija BiH, Srbije i jos par solidnih reprezentacija. Jedini pravi razlog zasto ih nema je taj da se FIFA serijal ne prodaje pretjerano dobro na tim trzistima, tj. mala i nezanimljiva trzista. Hrvatsku valjda nisu mogli izbaciti iz FIFA serijala samo radi toga sto na gotovo svakom natjecanju sudjelujemo i top 10 smo po FIFA rankingu. Ako i mi malo opadnemo, nece ni nas biti. No zato ima Kina, to je svjetska velesila 🙂

    • Pirotehnika

      @Pirotehnika, 25.04.2012 - 14:27

      Ah, to što ste u top 10 i jeste faktor zahvaljujući kome je Hrvatska u igri. Srbija nema ni taj faktor a nastupi na prvenstvima su ima blago rečeno smješni.

    • grgoljblaster

      @Pirotehnika, 25.04.2012 - 14:59

      da ne pominjem cinjenicu da mi u Srbiji fudbal igramo samo iz fotelje, tj. strucnjaci smo al samo kad ne sutiramo loptu 🙂

  • Pirotehnika

    25.04.2012 - 15:06

    Ne. Fudbal je fudbal, u većini slučajeva riječ je o skupu pojedinaca sa trenerom koji mora da zna šta koji igrač može. I da ne spominjemo politiku, svi misle da sve znaju. Nije ni čudo što mnogo fudbalera uopšte ne želi da igra za rep.

  • redhillunited

    25.04.2012 - 16:03

    Zeznute su te licence

  • infokod

    25.04.2012 - 17:34

    neznam dal se dobro sjecam ali uefa euro 2008 je imao sve licencirano. Znam da sam to igrao s Hrvatskom i da je igra bila jako zabavna 😀

  • movie

    25.04.2012 - 19:42

    kako da budu licencirane sve repke ako neke nisu bile zainteresirane? To kaj mi možemo ukrasti igru s neta ne može raditi i ea sport i ukrasti neku repku bez dogovora..

  • The_Dark_Side

    25.04.2012 - 22:37

    A taman sam mislio uzet taj DLC…tj mislio sam cekat da malo splasne cijena…al kad sad vidim da pola ekipa ni nije licencirano dokraja…ma daj…jbte lakse se neki mod napravi nego to…

    • movie

      @The_Dark_Side, 26.04.2012 - 09:59

      Zakaj, ja uzeo i o.k. zabava. To kaj nema lihenštajna ili malte baš mi se jebe…

    • Pirotehnika

      @The_Dark_Side, 26.04.2012 - 11:07

      🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?