HCL.HR

Umro je čovjek na kojega liče svi likovi u videoigrama

Zoran Žalac 11.01.2016.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


David Bowie će, osim u glazbenoj i filmskoj industriji nakon prerane smrti u 69. godini života ostati upamćen i u svijetu videoigara – kao čovjek na kojega liče svi virtualni likovi.

David-Bowie-Omikron-Nomad-Soul-Boz-640x360

S obzirom da ovu vijest tipkam navečer, neću je baš oblikovati kao vijest o smrti slavnog pjevača Davida Bowieja. To da je Bowie umro u 69. godini nakon 18 mjeseci borbe s rakom sigurno već znate još od jutros. Ono što je pak manje poznato jest to da je Bowie, htio on to ili ne htio, bio značajno prisutan i u industriji videoigara. Zato o njemu ovom prilikom i pišemo, tako da se ne morate bojati kako bi HCL ubuduće mogao postati mjesto za osmrtnice slavnih osoba.

Naime, Bowie je u svijetu videoigara imao kratak angažman još 1999. godine. Surađivao je tada s Davidom Cageom i njegovim studijem Quantic Dream. Prije nego su napravili Fahrenheit, Heavy Rain i druge uspješnice, u Quantic Dreamu su dostavili SF naslov za PC i Dreamcast, zvan Omikron: The Nomad Soul. Bowie je za tu igru posebno napisao nekoliko pjesama, a te su pjesme kasnije bile prerađene te su se našle na albumu Hours.

Iako nije izravno sudjelovao u razvoju same igre, Bowie je Quantic Dreamu davao neke ideje za priču i dizajn, a i sam se pojavio u igri – doduše ne kao vlastiti lik nego kao lik zvan Boz. Drugo pojavljivanje bilo mu je u ulozi pjevača u fikcionalnom bendu.

Prošle godine Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain otvorio je svoju priču pjesmom “The Man Who Sold The World”. Iako je u igri korištena u izvedbi Midgea Urea, a kasnije popularizirana na unplugged koncertu Nirvane, pjesma se izvorno pripisuje Davidu Bowieju.

Međutim, Bowie će u svijetu videoigara ponajprije ostati upamćen zbog bizarne sličnosti s brojnim likovima iz videoigara. S obzirom na to koliko je puta u svojih četrdesetogodišnjoj karijeri mijenjao izgled, to možda i ne čudi, ali da je zanimljivo – pa je. U bilo kojem slučaju, neka mu je veselo gdje god mu je duša odletjela.

1108902-sephiroth_final_fantasy_vii_david_bowie

zangoose_pokemon_ruby_-_david_bowie

1108908-raziel_legacy_of_kain_soul_reaver_david_bowie

1108919-photo_x__7026752_350

Komentari (4)

  • zagorski-rambo

    11.01.2016 - 23:28

    legenda

  • KhorneFlake

    12.01.2016 - 00:12

    Samo što je otišao Lemmy is Motorheada evo sad i David, iz istog razloga. Prije nekoliko mjeseci i Origa, isto od raka. Tuga.

  • Dilo_trasul

    12.01.2016 - 10:47

    kralj !

  • goldfinger

    12.01.2016 - 19:38

    R.I.P.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?