HCL.HR

Unreal Engine 4 i Cryengine dostupni po niskoj cijeni

Stjepan Fikter 21.03.2014.   •   1 komentara


Developeri zainteresirani za Unreal Engine 4, moći će ga licencirati za 19 dolara mjesečno, dok će se za Cryengine morati mjesečno izdvojiti 9.99 eura.

Osnivač Epica, Tim Sweeney, otkrio je kako će Unreal Engine 4 biti dostupan zainteresiranim developerima po cijeni od 19 dolara mjesečno. Osim mjesečne pretplate, developeri će također morati platiti tantijeme u iznosu od pet posto bruto prihoda koje igra ostvari.

Zainteresirani developeri mogu se prijaviti preko službene stranice te će nakon plaćanja pretplate, dobiti pristup cijelom izvornom kodu.

Sweeney je također otkrio da njegov studio nema namjeru raditi novi Unreal Tournament. Kaže: “Ne planiramo raditi Unreal Tournament. Osjećamo mnogo nostalgije prema igri, ali mi zapravo ne razvijamo ništa u Unreal univerzumu.”

Epic trenutno na Unreal Engineu 4 razvija Fortnite, igru o izgradnji baze i preživljavanju, a rade i na nedavno najavljenom novom IP-u o kojemu još nema pravih detalja.

Objavljen je i novi video koji predstavlja neke od novijih igara baziranih na Unreal tehnologiji.

S druge strane, Crytek je također najavio Engine-as-a-Service (EaaS) program pomoću kojeg će Cryengine tehnologija biti dostupna široj publici. U prvoj razini programa, indie developeri moći će od travnja koristiti Cryengine za mjesečnu cijenu od 9,90 eura po korisniku bez plaćanja tantijema. Developeri će tako moći koristiti nedavno najavljene Cryengine značajke poput: Physically Based Shading, Geometry Cache i Image Based Lighting.

Besplatni SDK za Cryengine bit će i dalje dostupan po trenutačnim uvjetima, ali developeri koji žele iskoristiti nove prednosti, morat će se prijaviti u EaaS program.

Carl Jones, Crytekov direktor poslovnog razvoja kaže: “Kada smo najavili novi Cryengine, to je bio naš prvi korak prema kreiranju enginea kao usluge. Sretni smo što možemo najaviti kako će posljednja nadogradnja Cryenginea biti dostupna svim developerima na bazi pretplate. Stvarno smo uzbuđeni što će Cryengine biti dostupan velikom broju developera koji će raditi s Crytekom na izradu odličnih igara.”

Ako vas zanima koje se novije igre vrte na Crytekovom pokretaču, pogledajte priložene videe.

Komentari (1)

  • MaliMicek

    22.03.2014 - 14:58

    Jeftinjak! Svaka čast za obje firme.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?