HCL.HR

Unreal Engine 4 neće podržavati Wii U

Duje Kozomara 29.05.2012.   •   5 komentara


Novinar koji blisko surađuje s Epic Gamesom na Twitteru je napisao kako će Wii U konzola podržavati samo Unreal Engine 3.

Novinar Geoff Keighley jučer je na Twitteru napisao kako Epic Gamesov engine za sljedeću generaciju, Unreal Engine 4, neće podržavati Nintendovu Wii U konzolu. Keighley trenutno blisko surađuje s Epic Gamesom na pripremi enginea za medije na E3-u sljedećeg tjedna, a pojasnio je kako mu je Epicov direktor Mike Capps izjavio da će nova Nintendova konzola podržavati samo Unreal Engine 3.

Ukoliko novi engine bude uspješan poput prethodnika, nema sumnje kako će ga brojni developeri koristiti za popularne multiplatform naslove, što bi moglo dosta izolirati Wii U.

UPDATE: Epic Games je u međuvremenu u izjavi za CVG objasnio kako je Unreal Engine 4 trenutno potvrđen samo za PC te ni za jednu drugu platformu. Što dakako ne mora značiti da se Wii U kasnije neće pojaviti na listi podržanih konzola. Dakle opet smo na nuli i ne znamo ništa za sigurno. Naravno, E3 sajam će osim predstavljanja Wii U konzole poslužiti i Epicu za predstavljanje novog enginea pa ćemo tada, nadamo se, dobiti konkretnije informacije o svemu ovome.

Komentari (5)

  • Pirotehnika

    29.05.2012 - 14:28

    Nema to nikakve veze. Nintendo cijelo vrijeme ima status "potčinjenog" u borbi između gigantskih proizvođača. Ono što ga drži na životu jesu neke posebnosti, nešto što samo nintendo ima a dvojica rivala nemaju. Samo izostavljanje Unreal Engine 4 sa Wii U je stvar politike.

    • armin221186

      @Pirotehnika, 29.05.2012 - 21:51

      sjecam se kad je izlazio prvi Wii iz Sonya i Microsofta zbijane su šale na racun Wii kontrolera,a kasnije su napravili PS MOve i Kinect ….

  • ShadowZero

    29.05.2012 - 16:56

    Inače vijest nije potvrđena kao što je kasnije i taj novinar izjavio da su mu rekli da ce cilajni engine biti za sad ue3 ali nisu rekli da eventualno nece ue4 doci na wiiU. Inace same izjaa epica:"Epic Games has confirmed to NowGamer that it has yet to confirm which platforms Unreal Engine 4 will be compatible with – other than PC."

  • SonOfOsiris

    30.05.2012 - 16:25

    ma gluposti bit će ziher, tak i tak su samo potvrdili za PC, a next gen još nije ni izašo

  • njuhnju

    07.06.2012 - 19:56

    zasto nije pokazana unreal engine 4 nemogu nac na youtubeu?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?