HCL.HR

Upoznaje Sam, Ubisoftovu virtualnu gaming pomoćnicu

Petra Rukav 25.01.2018.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Najnoviji projekt francuske izdavačke kuće Ubisoft je virtualna gaming pomoćnica koja je osmišljena da vam pomogne poboljšati iskustvo igranja.

ubisoft virtualni pomocnik

Dok se jedni ljudi smrtno boje da će umjetna inteligencija preuzeti svijet i pokoriti čovječanstvo, ako od njega išta ostane, drugi svoje vrijeme provode kreirajući virutalne pomoćnike kako bi nam pomogli u svakodnevnom životu. U potonju skupinu spada i francuska izdavačka kuća Ubisoft i njen najnoviji projekt Sam.

Namijenjena posebno za igrače, Sam je nova asistentica koja trenutno prolazi kroz beta testiranje unutar Ubisoft Club aplikacije. Kao što možete vidjeti u videu priloženom ispod, njezina operativnost uključuje odgovaranje na jednostavna pitanja o Ubisoftovim naslovima, prepoznavanja akronima videoigara, kao i praćenje i pružanje informacija o svim igrama koje igrate. Primjerice, ako pitate Sam koliko vremena ste proveli igrajući Assassin’s Creed Origins ona će vam reći koliko sati ste proveli uz naslov te koliko igre ste dosad istražili.

Isto tako, Sam je dovoljno inteligentno njuškalo koje će vam pomoći u teškim gaming trenutcima. Konkretno, ako se već duže vrijeme mučite oko prelaska određene razine, Ubisoftova virtualna pomoćnica smjelo će predložiti način na koji bi mogli svladati taj nesretan level. Također, želite li znati koje igre igraju vaši prijatelji Sam će postati i špijunka, a pobrinut će se i da vas drži ukorak s vremenom, odnosno pokaže trailere za nove igre te datume izlaska istih.

Kao što je spomenuto ranije, Sam je trenutno u otvorenoj beta fazi, no zasad je mogu isprobati tek korisnici Ubisoft Cluba iz Kanade putem mobilne aplikacije.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • funky0308

    26.01.2018 - 10:53

    Zgodjusno…uz dodatak mobitela uz igru – znaju to raditi, da imamo mape ili neki drugi dodatak na mobu. Division je trebao imati dron kojim bi upravljao jedan clan tima sa tableta ili mobitela – steta sto su to izbacili iz igre. Ako se Sam bude mogao glasom kontrolirati i na taj nacin…da mu kazemo da otvori dio mape ili neke statistike, modificiranje oruzja ili nesto trece – ovo bi stvarno moglo biti dobro i funkcionalno. Samo da ne ostane na ovome jer je ovo, za sada, potpuno beskorisno, fora ali beskorisno.

    • Texas Flood

      @funky0308, 26.01.2018 - 15:11

      Slažem se, niškoristi. Bolje da nam čita uživo rezultate kladionice ?

  • master Yoda

    26.01.2018 - 15:15

    “cringe” reklama

  • goldfinger

    27.01.2018 - 16:00

    Fora,ali i ništa extra…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?