HCL.HR

Upoznajte indie studio koji vodi djevojčica od šest godina

Juraj Bevandić 14.04.2017.   •   3 komentara


Casual Bit Games je indie studio koji je na Kickstarteru skupio triput više novca nego što su tražili za svoju prvu igru, a vođeni su kreativnim idejama šestogodišnje Maddi.

indie djevojcica

Nezavisni studio Casual Bit Games ima interesantnu priču o osnutku i organizaciji rada. Ako otvorite njihovu stranicu vidjet ćete da je umjetnički direktor i “šef svega” djevojčica Madelyn koja ima šest godina. Njen otac priča da ga voli gledati dok igra i kako se jednom požalila da i ona želi biti u igri, ali djevojčice ne mogu biti vitezovi, na što je on odlučio napraviti igru da joj dokaže suprotno.

Osnovao je nezavisni studio i pokrenuo Kickstarter kampanju u kojoj su tražili 60 tisuća kanadskih dolara, a dobili preko 200 tisuća čime su znatno nadogradili igru. Otac Christopher je legalni vlasnik i grafički dizajner, njegova žena Angelina sređuje financije, u programiranju im pomaže student Daven Bigelow, ali glavne odluke su zaista na Maddi.

indie djevocica 1

Ona se jako veseli igri te aktivno sudjeluje sa svojim željama, komentarima, a navodno je i vrlo vješta u objašnjavanju vlastitih ideja. Ne završi sve u igri jer su neke stvari neizvedive (level koji je samo beskrajna kolona mačaka) ili se moraju previše mijenjati, ali srećom njoj ne nedostaje mašte, pa često predstavi nacrt novog levela i sve objasni korak po korak što na kraju završi u igri.

Battle Princess Madelyn možete isprobati na Steamu, a izlazi početkom iduće godine i mi joj se iskreno veselimo jer izgleda prilično dobro. Najdraže nam je kako u prvom promotivnom videu nije spomenuto da je Maddi princeza ratnica pa su morali snimiti novi u kojem to spominju zato što ona smatra da su svi igrači njeni prijatelji i želi sa svima podijeliti novost.

Komentari (3)

  • l)oolvl

    14.04.2017 - 21:50

    trebali bi EA i Activision zaposliti ovakvih umjetničkih direktora

    • YeYa

      @l)oolvl, 15.04.2017 - 00:04

      Bas tako, malo kreativnosti za promjenu 😛

  • black_out

    14.04.2017 - 23:47

    Dobar marketinški trik. 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?