HCL.HR

Uspješno završen Kickstarter hrvatske igre The Red Solstice

ToxarE 20.04.2014.   •   2 komentara


Kickstarter kampanja za znanstveno-fantastični strateški RPG The Red Solstice sada je završena, a hrvatski developeri dobili su i više nego što su tražili.

Kickstarter kampanja za The Red Solstice uspješno je privedena kraju. Tvorci igre iz zagrebačkog studija Ironward skupili su na kraju preko 60 000 američkih dolara od ukupno 1504 podupiratelja, čime su premašili svoj cilj za 10 000 USD.

Osim sâmih financija, Kickstarter je pomogao ekipi Ironwarda proširiti riječ o igri, pogotovo kada je Kickstarter zapeo za oko poznatim svjetskim medijima poput Rock Paper Shotguna i Polygona. Budući da su sâmi Ironwardovci podupiratelji Kicking it Forward inicijative, 5% profita od konačne igre odlazi financiranju drugih Kickstarter projekata.

Developeri The Red Solstice opisuju kao kooperativni ZF strategiju/RPG za do osam igrača čija se radnja odvija na Marsu. Igrat će se iz top-down perspektive i zahtijevati od igrača planiranje strategije, pravilno donošenje odluka i razmišljanje unaprijed. Zvuči zanimljivo? Demo možete isprobati ovdje.

Osim multiplayera, uspjeh na Kickstarteru osigurao je i sredstva za razvoj singleplayer dijela igre za koji nam razvojni tim obećava bogatu priču punu detalja i emocija. Pogledajte kako singleplayer izgleda u ranoj fazi kroz sljedeći video.

Komentari (2)

  • Tucaros

    20.04.2014 - 17:01

    Izgleda zanimljivo , svaka čast ekipi

  • BROKENN

    20.04.2014 - 18:00

    Naravno da cekamo cijelu igru,kupimo,igramo,uživamo
    Demo cu naravno probati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?