HCL.HR

Valve je sa Steama izbacio izdavača koji je lažirao recenzije

Zoran Žalac 15.02.2018.   •   3 komentara


Vlasnici najveće platforme za distribuciju igara na PC-u kaznili su tvrtku koja je svojim zaposlenicima nalagala da ostavljaju pozitivne komentare za svoju igru.

buster

Evo jedne važne lekcije za sve proizvođače i izdavače igara koji se nastoje probiti na pretrpanom tržištu Steama. Ni pod kojim slučajem ne ostavljajte korisničke recenzije i hvale za proizvod koji prodajete. Naime, Valve bilo kakvo lažiranje korisničkih recenzija na Steamu shvaća za ozbiljno, što su i dokazali u nedavnom slučaju jednog indie tima.

Insel Games s Malte dobio je cipelu sa Steama, slikovito rečeno, nakon što se utvrdilo kako su zaposlenici sami kupovali svoje igre i ostavljali pozitivne recenzije za njih. Cijela stvar otkrivena je kada je procurio email u kojemu šef tvrtke izravno daje naredbu za pisanje pozitivnih recenzija s namjerom da njihov proizvod što duže bude atraktivniji publici zbog dobrih kritika, odnosno recenzija.

Insel Games do sada je na Steamu imao jednu objavljenu igru – Wild Buster: Heroes of Titan, koja je u prodaju krenula krajem prošle godine, a u međuvremenu je skupila oko 15 tisuća igrača, vjerojatno zbog gostujućih likova kao što su Serious Sam i Duke Nukem. Igra je do trenutka uklanjanja imala 70% pozitivnih recenzija.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • VEK1NG

    15.02.2018 - 14:35

    Tako im i treba.Dosta je više lažnih recenzija, kupovanja pozitivnih recenzija i raznog smeća na Steam-u.

  • chupacabra1

    15.02.2018 - 15:48

    Odlično, sad nek prodaje svoje smeće na malteškom njuškalu.

  • Greyjoy

    15.02.2018 - 19:08

    Ali stvarno, kakva đubrad

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?