HCL.HR

Valve najavio: Steam postaje centar za aplikacije

Zoran Žalac 09.08.2012.   •   6 komentara


Početkom rujna ove godine Steam će osim igara početi nuditi i razne ne-gamerske aplikacije koje će koristiti Steamworks funkcije poput automatskog ažuriranja i Steam Clouda.

Nakon 5. rujna ove godine na Steamu ćete osim igara moći pronaći i niz softverskih aplikacija koje nemaju direktne veze s gamingom. Aplikacije će biti širokih namjena – od kreativnosti do produktivnosti – a koristit će specifičnosti Steam platforme. Drugim riječima, ovi će programi na Steamu dolaziti uz brzu instalaciju (kao i u slučaju igara), automatsko ažuriranje te podršku za mrežno spremanje postavki.

Po riječima Valveovog Marka Richardsona, kompanija se odlučila na ovaj potez nakon što je istraživanje pokazalo da je 40 milijuna Steam korisnika zainteresirano za više od pukog igranja igara, te da ne bi imali ništa protiv da svoje programe instaliraju preko Steama. Zasad nije precizirano koji bi se točno programi mogli naći u ponudi, no Valve će aktivno proširivati tu ponudu temeljem zahtjeva korisnika koji se mogu ostaviti na Steam Greenlightu.

Komentari (6)

  • Black op

    09.08.2012 - 09:55

    Stoka jedna, nisu barem mogli to besplatno dati, da barem izbace neke nove engine-ove pa da se moze nesto raditi a ne neke map editore da prodaju.Tesko da ce to developeri dopustiti.

    • Zoi

      @Black op, 09.08.2012 - 14:10

      Jesi svjestan da valjaš gluposti?

    • Moth

      @Black op, 10.08.2012 - 08:13

      Engine?? Map editori?!? Ti si se malo pogubio, zar ne?? Pod "aplikacije" se misli na software koji ne spada u kategoriju igara. Nešto tipa: Winamp, Autocad, Nero….itd.

  • Maximum

    09.08.2012 - 09:55

    Cudi me da se nisu ranije setili….

  • Megaracer

    09.08.2012 - 18:54

    Neka hvala 🙂

  • picipolivadi

    10.08.2012 - 02:02

    Jos ce Steam postati OS :).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?