HCL.HR

Veliki gaming sajam Reboot Infogamer otvara vrata za više od 50 tisuća posjetitelja ovog tjedna

Igor Belan 09.11.2015.   •   10 komentara


Najveći hrvatski gaming sajam Reboot Infogamer otvara vrata za svega par dana i nudi brdo zanimljivog sadržaja za sve ljubitelje gaming kulture. I da, bit ćemo tamo!

Mnogi nas ovih dana pitaju hoćemo li biti na ovogodišnjem Reboot Infogamer sajmu, a iako smo vam već odgovorili direktno u komentarima, evo i službene potvrde vidljive svima – da, hoćemo. Kao i prošlih godina ja ću osobno na sajmu provesti jedan puni dan, najvjerojatnije u subotu, no neki od naših novinara iz Zagreba posjetiti će sajam na nekoliko dana kroz koje će testirati igre koje se tamo izlažu te intervjuirati developere koji stoje iza njih.

Veliki sajam otvara svoja vrata već za dva dana, u srijedu 11. studeni, a trajat će sve do nedjelje, 15. studeni. Kao i prošlih godina, sajam će se održati na Zagrebačkom velesajmu i to u dosad najvećem prostoru unutar četiri paviljona (8, 8a, 9 i 11a). Posjetitelji će imati priliku vidjeti najnovije tehnologija iz gaming svijeta uključujući Virtual Reality uređaje HTC Vive i Samsung Gear VR, kao i ekskluzivne novitete iz Alienwarea te Steam kontroler i Steam Machine.

Osim najmodernijeg gaming hardvera, sajam će predstaviti i neke od najvećih svjetskih, ali i regionalnih izdavača videoigara. Tridesetak malih indie studija pojavit će se sa svojim igrama spremnima za isprobavanje, a bit će tu i najvećih izdavačkih imena u industriji gaminga kao što su Blizzard, Ubisoft, Konami, Activision i Sony Playstation. Oni koji prate regionalnu scenu game developmenta sigurno će prepoznati i sljedeća imena – Nordeus, Croteam, Eipix, Little Green Man, Nanobit, Mad Head i Cofa Games potvrđeno dolaze na sajam predstaviti svoje igre, no to je samo dio pune priče regionalnih game developera koje na sajmu možete očekivati.

Reboot Infogamer poslužit će i za veliko okupljanje najpoznatijih youtubera i streamera iz regije, pogotovo onih što koračaju domenom video igara. Potvrđeno je da dolaze Du Ki, Mudja i Ćale, SupremeNexus, Bunny Girl, Srpski tutorijali, TechXpose, SerbianGamesBL, KOFS, Veki i Kilo.

Tijekom trajanja sajma održat će se i esports turniri – igrat će se CS: GO, LoL, Hearthstone, PES 2016 i novi Call of Duty: Black Ops 3.

Službena objava za novinare spominje još i tradicionalno natjecanje u analognim igrama te gaming cosplay natjecanje s dosad najvećim fondom nagrada. A kad smo kod nagrada, razne nagradne igre održavat će se svaki dan trajanja sajma na glavnoj pozornici. Uz sve navedeno, mislim da ćete se složiti da cijena karte od 40 kuna za jednodnevnu ulaznicu, odnosno 90kn za ulaznicu koja vrijedi za svih pet dana trajanja sajma, zaista ne zvuči skupo.

Ulaznice se mogu kupiti online ili na ulazu Zagrebačkog velesajma za vrijeme trajanja sajma, a sajam će biti otvoreni kroz navedenih pet dana u periodu od 10 ujutro do 20 sati navečer.

Vidimo se tamo!

Komentari (10)

  • Ementaler

    09.11.2015 - 10:56

    Ma naravno, ispravljeno je već. Krivim kalendar u Windowsima 10 🙂

  • Cj_zagreb

    09.11.2015 - 11:32

    aha

  • DonMate

    09.11.2015 - 11:41

    Vidimo se tamo 😉

  • bigGuy

    09.11.2015 - 13:09

    Vjerovatno sam tamo u subotu 🙂

  • ShadowMaster

    09.11.2015 - 13:30

    Nisi Gamepires spomenuo.

  • Captain Kidd

    09.11.2015 - 13:53

    Serbian hahaha

  • ck7

    09.11.2015 - 14:08

    Moram u petak na sastanak na Interliber pa možda svratim i na ovaj dio, ali putujem samo sa ženskim kolegicama koje ovaj aspekt života uopće ne zanima, pa neznam, sam lutati mi se baš i neda. Ali htio bih probati Playstation VR, da vidim dal je to nešto što bi me zanimalo…

  • GTA222

    09.11.2015 - 18:08

    Ma vidimo se tamo u subotu jer idem sa školom 😀

  • FocaBezOca

    09.11.2015 - 18:45

    hype buraz btw igore koji paviljon i gdje

  • Vlado95

    10.11.2015 - 00:15

    Vidimo se u subotu 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?