HCL.HR

VIDEO: Kome možemo zahvaliti za predivnu grafiku The Witchera 3?

Juraj Bevandić 25.04.2015.   •   11 komentara


Ekipa iz Nvidije pokucala je na vrata CD Projekt RED studija kako bi upoznali majstore koji njihovu tehnologiju pretvaraju u jednu od najisčekivanijih igara godine.

Još manje od mjesec dana – 19. svibnja napokon nam dolazi The Witcher 3. Sumnjam da ikoga treba podsjećati na to; baš smo neki dan gledali novi devetominutni gameplay video i jednoglasno zaključili da ne možemo više čekati.

Kako bi nas još malo nabrijali i dodatno promovirali svoje tehnologije, ekipa iz Nvidije posjetila je razvojni studio iza The Witchera 3 i zabilježila kako njihova tehnologija utječe na razvoj igre. Naravno, nisu propustili priliku istaknuti kako igra koristi Nvidia GameWorks, HairWorks, HBAO+ te PhsysX tehnologiju za odjeću i destrukciju. Iz tog posjeta nastao je sljedeći video koji vas usput upoznaje s nekima od ključnih ljudi zaslužnih za grafiku od koje nam cure sline već mjesecima.

Podsjetimo, Nvidia uz kupnju njihove nove serije grafičkih kartica GeForce GTX 900, besplatno dijeli primjerak The Witchera 3 pa ako razmišljate o nadogradnji računala za potrebe lova na beštije, to bi mogla biti dobra opcija. Kako će se igra ponašati na AMD konfiguracijama ostaje za vidjeti, no već je odavno jasno da Nvidia pomaže optimizirati novog Witchera upravo za svoj hardver.

Komentari (11)

  • maxim.x

    25.04.2015 - 15:28

    Odlicno, jos jedna igra koja ce prvih par tjedana biti neigriva na mojoj AMD kartici a ja napravio pre-order prije 6 mjeseci.

    • redhillunited

      @maxim.x, 25.04.2015 - 16:51

      Iako zbog neprilika imam AMD grafu, NVIDIA je miljama ispred i sigurno cu imati NVIDIA grafu kada budem kupovao novi komp ja se nadam do kraja godine 😀

    • drazensi

      @maxim.x, 25.04.2015 - 17:04

      ja napravio preorder u 8. mjesecu prosle godine :)..
      i nadam se da ce se Witcher razlikovati po optimiziranosti od ostalih naslova i da ce i na AMD hardveru (kojeg i ja posjedujem) od pocetka raditi bez problema…
      cak i na GTA 5 ima stutter, ali napokon su Rockstarovci i AMD priznali da postoji problem s odredenim hardverom i s 15.4. driverom i da ce to rijesiti..
      a do Witcher-a se nadam da ce AMD predstaviti punokrvni driver, a ne ove beta smijurije koje izbacuju od Omega drivera..

    • VladoShady 980

      @maxim.x, 25.04.2015 - 17:30

      U ovom trenutku ulaganje u Nvidiju je mnogo isplativije, do skora sam bio vlasnik AMD 6950 graficke i mogu reci da sam se razocarao kako su radile neke novije igre AC Unity, Far cry 4 itd, doduse sa nekim se situacija popravila ali tek nakon nekoliko sedmica a u nekim slucajevima i mjeseci, a da ne navodim smijuriju od Omega drivera ….uglavnom da dajem dobru lovu i da uzmem amd graficku i da molim Boga i da se uzdam u srecu da mi Witcher, batman i ostale igre rade….nema logike! Kad sam vidio da u Batman AK nisu ni naveli amd-ove karte u zahtjevima, uvjerio sam se da nisam pogresio…i zasto da uzmem njihov gpu kad nisu u stanju da se izbore za neke osnovne stvari u odnosu na konkurenciju…Ukratko u ovom trenutnku kupovina Nvidijine karte je mnogo isplativija…i onda ce da se pojave likovi koji ce da kazu aaa fanboj aaa, a vjerovatno nijednu od navedenih igara nisu ni probali a mogu misliti sa cim raspolazu

    • IaMarmageddoN

      @maxim.x, 25.04.2015 - 17:42

      E, da su spremni sada izbaciti 300 seriju to bi malo promijenilo situaciju,,,

    • VladoShady 980

      @maxim.x, 25.04.2015 - 22:10

      Izace uskoro pa cemo da vidimo, iskreno se nadam 🙂

    • IaMarmageddoN

      @maxim.x, 26.04.2015 - 13:05

      Da… Ne volim monopole a nVidija polako gazi k tome. Kad se sjetim kako sam s radošću kupovao ATI nekada… Od 8 grafičkih kartica koje sam imao prva i trenutna su nVidija, sve ostalo ATI.

  • Disc0

    25.04.2015 - 17:25

    Sve vise i vise igara koristi nV tehnologjiu, bice da dobar dio viska zarade od svojih precijenjenih kartica daju developerima da optimiziraju igre za njihove kartice.

    I tek tolko da se zna, i ja se igram na nV hardveru 😉

    • IaMarmageddoN

      @Disc0, 25.04.2015 - 17:27

      Prvo kažeš da rade precijenjene grafičke pa onda kažeš da i ti imaš jednu… Sam sebe si pobijedio ovim komentarom. hahah… genije

    • derp

      @Disc0, 26.04.2015 - 13:53

      …mislim da je dodao da i on ima takvu karticu kako bi nam poručio da nije hater

    • VladoShady 980

      @Disc0, 26.04.2015 - 22:44

      Istina!!! Ali se ne bih slozio da su precijenjene, placas upravo tu optimizaciju, a ti ako hoces probaj neku od tih igara probati na AMD-u pa ces vidjeti da li su precijenjene :),uglavnom kod amd-a mi se ne svidja to sto nikako da krene u "napad"….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?