HCL.HR

VIDEO: Mario Kart 8 uspješno emuliran na PC-ju

Igor Belan 16.12.2015.   •   2 komentara


Veliki skok u razvoju Wii U emulatora za PC predstavlja nam ovaj gameplay video iz Mario Karta 8. Hoćemo li igrati Wii U igre na PC-ju prije nego Nintendo izbaci NX?

Kada smo prije dva mjeseca napisali prvu vijest o napretku Wii U emulatora za PC zvanog CemU, a koji je tada bio sposoban pokrenuti Wii U igre samo do početnog ekrana, bili smo sigurni da je pred ljudima koji stoje iza tog projekta nekoliko godina posla prije nego zapravo emuliraju neku igru kako spada. No čini se da smo pogriješili.

Sudeći po sljedećem videu koji demonstrira kako izgleda Mario Kart 8 pokretan ovim emulatorom čini se da CemU napreduje višestruko brže nego smo se uopće mogli nadati. Mario Kart 8 u najnovijoj 1.1.2b verziji emulatora djeluje potpuno igrivo, svega dva mjeseca nakon što je dolazak do početnog ekrana igre bio znanstvena fantastika. Istina, ne radi se o istoj razini grafičke sofisticiranosti kao u slučaju da igru pokrećete na Nintendovoj konzoli, a vjerojatno zahtjeva i zvjer od računala da bi se igra pokretala u više od 30 fps-a (na Wii U se vrti u 60fps), ali činjenica da je ovakav pomak učinjen u tako kratkom vremenu daje nadu da bismo uskoro mogli našu Wii U biblioteku vidjeti i u višoj rezoluciji kroz magiju emulacije.

Usporedbe radi, evo jednog od naših video komentara iz Mario Karta 8 da vidite malo gameplaya uhvaćenog direktno s Wii U konzole (u 30fps-a doduše).

Komentari (2)

  • Gamers4Life

    16.12.2015 - 21:37

    To mi treba!

  • Ilija96

    04.07.2016 - 08:47

    Držim se radije orginalne konzole 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?